|

2023'ten vazgeçmek yok

Ulaştırma Bakanı Arslan “Türkiye’nin 2023’e yürümesinde en etkin isim olan Erdoğan’dan rahatsız oldular ve kurtulmanın çabası içine girdiler” dedi. Arslan, darbe girişimine rağmen mega projelerin açılış takviminde sapma olmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
08:10 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:12 - 4/08/2016 Perşembe
Diğer

Ekonomik kriz çıkarmayı hedefleyen darbe girişimi hedefine ulaşamazken, yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Gündemimizde sadece darbe girişimi yok. Gündemimizde 26 Ağustos'ta açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü de var. 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli var” sözleriyle dile getirdiği mega projelerin açılış takviminde herhangi bir sapma olmayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin büyümesinin olmazsa olmazı denizcilik ve haberleşme alanındaki yatırımların bundan sonra da hızlanarak devam edeceğine dikkat çekerek “Bütün iş ve işlemlerimizi buna göre yürütüyoruz. Hainler darbe girişiminde bulundu diye 2023 hedeflerinden vazgeçecek değiliz” dedi.



ZAMANINDA AÇILACAK


Arslan “Vatandaşlarımız şunu bilsin ki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılacak. İşlerimizde herhangi bir aksama yok, gece gündüz çalışılıyor. Avrasya Tüp Tüneli'ni de 20 Aralık'ta açacağız. 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'yle birlikte bu köprü de Marmara'nın etrafında bir ring oluşturacak. Bu nedenle bu proje de büyük öneme sahip. İstanbul Yeni Havalimanı'yla ilgili işler de gerçekten olağanüstü hızla devam ediyor. 2018'in ilk çeyreğinde İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabını açacağız. Yine çok önemsediğimiz Kanal İstanbul'la ilgili de çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Olağanüstü gayretlerimiz devam ediyor. Örneğin geçen hafta Filyos Limanı'nın yer teslimini yaptık. 537 milyon liralık bir proje. Şu anda proje koordinasyonu devam ediyor. Yakın zamanda da ilk kazma vurulacak” diye konuştu. Arslan, Türkiye'nin büyümeye devam etmesi için gereken her şeyin yapıldığını belirterek, “Özellikle mali disiplinden hiçbir şekilde taviz verilmeden ekonominin güçlenmesi dolayısıyla, Türkiye'nin, Türk insanının refahının güçlenmesi adına atılan adımlardan hiç taviz vermedik ve yeni adımlarımızı da atmaya devam ediyoruz. Gerek olağanüstü hal içindeki kanun hükmünde kararnamelerle, gerek şu an yasalaşmak üzere Meclis'te çalışmaları devam eden yasa tasarılarıyla, yatırım ortamının iyileştirilmesi, yabancı yatırımın Türkiye'ye gelmesi adına her türlü adım atıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.



'Erdoğan'dan rahatsız oldular'


AK Parti hükümetlerinin mega projelerle Türkiye'yi baştan sona yeniden inşa ettiğine dikkat çeken Bakan Arslan, “Ancak ülkemizin güçlenmesi, daha sağlam temellere oturması için attığımız her adımda, ülkenin huzurunu kaçırmak, milletimizin ahengini bozmak için türlü operasyonlar yapılıyor. Türkiye gelişmesinde, büyümesinde 2023 hedeflerine yürümesinde en etkin isim olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız oldular ve kurtulmanın çabası içine girdiler” diye konuştu. Star'ın haberine göre, Arslan “Emir komuta zinciri dışında, FETÖ üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi, aziz milletimizin demokrasiye sahip çıkan destansı duruşu, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlam ve yıkılmaz iradesi ile Başbakan'ımız Sayın Binali Yıldırım'ın kararlılığı sayesinde kısa zamanda püskürtüldü” şeklinde konuştu.


#2023 hedefi
#Recep Tayyip Erdogan
#Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan
#Darbe girişimi
#FETÖ
8 yıl önce