|

23. Dünya Enerji Kongresi

Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi'nin, 9 - 13 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi (WEC) kapsamında iki etkinlik düzenlemeyi planladığı bildirildi.

Yeni Şafak
15:46 - 9/09/2016 Cuma
Güncelleme: 12:48 - 9/09/2016 Cuma
AA
23. Dünya Enerji Kongresi
23. Dünya Enerji Kongresi

Dünya Enerji Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu kongre öncesinde organizasyonun düzenleyicisi Dünya Enerji Konseyi ve Atlantik Konseyi güçlerini birleştiriyor.



Atlantik Konseyi'nin düzenlemeyi planladığı panellerin başlıkları "Bölgesel Enerji Pazarı Entegrasyonu: Zorluklar ve Fırsatlar" ve "2016 Seçimleri Sonrası ABD'nin İklim ve Enerji Politikaları Senaryoları" olarak belirlendi.



Açıklamada, Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi ve İstanbul Zirvesi Direktörü Defne Sadıklar Arslan'ın, “Böylesine etkili iki kuruluşun, global enerji politikalarını şekillendirecek bu zirvede güç birliği yapması kaçınılmazdı. Bu iş birliği, stratejik enerji yollarının kesiştiği Türkiye'nin hem dünyada hem bölgede oynadığı belirleyici rolün bir göstergesidir" değerlendirmesine yer verildi.



Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Murat Mercan ise "Amacımız, bu önemli etkinlikle global enerjinin geleceğini şekillendirmek ve Türkiye'nin bu alanda oynayacağı rolü tayin etmek" ifadesini kullandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilecek kongre "Yeni Ufukları Kucaklamak" başlığını taşıyor. Dört gün sürecek etkinliğe 130 ülkeden 250 konuşmacı katılacak.









#23. Dünya Enerji Kongresi
#Atlantik Konseyi
#Global iletişim ortağı
8 yıl önce