|

25’nci zeka küpü Ordu’da

Turkcell’in Zeka Küpü projesine bağlı teknoloji laboratuvarının 25.’si Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Kökenli Köyü Ortaokulu’nda açıldı. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, yıl sonu itibariyle 50 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 00:59 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, ana odağı teknoloji üretimi olan bir şirket olarak dijital ihracat için yola çıktıklarını vurguladı.
Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, ana odağı teknoloji üretimi olan bir şirket olarak dijital ihracat için yola çıktıklarını vurguladı.
BURAK KARACA

Turkcell, “Zeka Küpü” projesiyle Anadolu’nun genç dahilerini desteklemeyi sürdürüyor. 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan ve okullara teknoloji laboratuvarlarının açıldığı projenin yeni durağı ise Ordu oldu. Altınordu ilçesine bağlı Kökenli Köyü Ortaokulu öğrencilerinin kısıtlı imkanlarla hayata geçirdiği teknoloji projeleri, Turkcell Zeka Küpü sınıfıyla taçlandı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri eyaletinde yapılan First Lego League (FLL) World Festival Turnuvası’nda Bilim Kahramanları Derneğinin de desteğiyle Türkiye'yi temsil etti ve Proje Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.

‘Çöpe çözüm, çöple çözüm’ temasından yola çıkarak, ‘Çöpü Vaktinde Besine Dönüştür’ projesine imza atan takım, köylerindeki cami imamının destekleriyle yarışmalara katıldı.

CAMİ İMAMI IŞIK OLDU

Öğrencilerin projesini desteklemek amacıyla köy halkından ve cami cemaatinden yardım toplayan İmam Ahmet Yeşilalan, öğrencilerle birlikte organizasyonda da yer aldı. Cami imamı ve köy halkı tarafından desteklenen genç yaştaki mucitler Turkcell’in Zeka Küpü projesi çerçevesinde desteklenmeye başladı.

Zeka Küpü sınıfının açılışında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, Turkcell olarak sorumluluk, farkındalık ve sürdürülebilirlik olmak üzere üç önemli kavrama yoğunlaştıklarını belirtti.

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Tüm çalışmalarını bu bilinçle gerçekleştirdiklerini ifade eden Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim de içinde yetiştiğim Ordu’nun Kökenli Köyü’nde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla geleceği şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Umudumuz bu köy gibi Türkiye’nin birçok farklı köyünden Nobel ödülü kazanacak yeni bilim insanlarının yetişmesi. Kökenli Köyü bizim için bir çekim merkezi oldu; bu çocukların ise geleceğin yıldızları olacağına inancımız tam. Ay tutulur, güneş tutulur ama yıldızlar tutulamaz.”

  • BİNLERCE AZİZ SANCAR VAR
  • Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, ana odağı teknoloji üretimi olan bir şirket olarak dijital ihracat için yola çıktıklarını vurguladı. Yerli ve Milli Yapay Zeka’yı üretme yolunda yeterli donanıma sahip insan kaynağının yetişmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Bütün, Anadolu’da yaşayan binlerce ‘Aziz Sancar’ var. Bugün burada hayata geçirdiğimiz ‘Zeka Küpü’ projesiyle gerekli teknolojik donanımı bu gençlere sağlayarak, onların elinden tutmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki, bizi gelecekte temsil edecek bu öğrencilerimiz ile dünyada yapay zekâ ve kodlama alanlarında üretici konumunda bir ülke olacağız” dedi. Bütün, 2018 yılı sonuna kadar 10 yeni laboratuvarı daha tamamlayarak 19 ilde 24 olan laboratuvar sayısını 27 ilde 34 laboratuvara çıkaracaklarını da sözlerine ekledi.
#Zeka Küpü
#Ordu
6 yıl önce