|

3. havalimanı Erdoğan’ı bekliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’da inşa edilen üçüncü havalimanı ilk pistinin bütün testlerinin tamamlandığını belirterek, “İlk iniş için Sayın Cumhurbaşkanımıza davetimizi ilettik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
3. havalimanı açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor.
3. havalimanı açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulunan Arslan, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Üçüncü havalimanına dair kamuoyunda dile getirilen ilk inişin 26 Şubat tarihinde yapılacağı söyleminin doğru olmadığını açıklayan Arslan, ilerleyen bir tarihte bu inişin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşeceğini aktardı. Bakan Arslan ayrıca, Üçüncü Havalimanında sona yaklaşıldığını ve hazırlıkların bütün hızıyla devam ettiğini kaydetti.



Çamlıca Kulesi bu yıl tamamlanır

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin inşasını denetleyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ilkbaharla birlikte kuledeki sürecin tekrar hızlanacağını belirterek, “Hedefimiz bu sene içerisinde inşallah bunu bitirmek” dedi. Arslan, rüzgarın 30 km/saati geçtiği durumlarda kuledeki asansör ve kule vincini çalıştırmadıklarına işaret edip, mevsimler koşulların çalışmalara etkilerinin olduğunu vurguladı.

İLK TAŞINACAK FM/RADYO

İstanbul’a simge olabilecek bir eser kazandırıldığına dikkati çeken Arslan, “Bu kuleyi, İstanbul’daki antenlerden kaynaklı tv ve radyo vericilerinden kaynaklı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve onların yerine tek bir anten ve tek kuleyle bu işi görmek adına yapıyoruz” dedi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, kule tamamlandığında ilk etapta FM/radyolar taşınacak, sayısal yayıncılığa geçildikten sonra televizyonlar taşınacak. Öte yandan Çamlıca Kulesi hizmete girdiğinde yılda 4,5 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

#3. Havalimanı
#Çamlıca Kulesi
6 yıl önce