|

3. havalimanı fiyatları düşürür

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “Üçüncü Havalimanının açılışıyla masrafların azaltılıp, bilet fiyatlarına yansıyacağı kanaatini taşımaktayız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 20:21 - 14/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Petrol fiyatlarındaki düşüşün uçak bilet fiyatlarına yansıdığını belirten Kotil, piyasalardaki dalgalanmaların da fiyatları etkilediğini ifade etti. Petrol fiyatlarında 2009'da yaşanan düşüşü, o dönemde bilet fiyatlarına yansıttıklarını hatırlatan Kotil, “Üçüncü Havalimanının açılışıyla beraber azalacak masrafların, bilet fiyatlarına da yansıyacağı kanaatini taşımaktayız. Ayrıca düşen petrol fiyatları da uçak biletlerine yansımaktadır. Bilet fiyatları zaten çok düştü. Bizim ciromuz yolcu sayısı kadar artmıyor fakat kar oranlarımızda hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.



Temel Kotil, fiyat oranlarını, piyasalardaki döviz kur hareketlerinin de belirlediğini belirterek, “Bugüne kadar hiçbir uçağımızda boşluk olmadı, fiyatları buna göre ayarlayıp kar-yolcu ilişkisini iyi dengelediğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.



THY, Royal Jordanian'la anlaştı


Royal Jordanian Havayolları (RJ) ve Türk Hava Yolları (THK), dün, Ürdün ve Türkiye arasındaki güzergâhlarda, iki havayolu yolcularına daha fazla seyahat imkânı sağlayacak kod paylaşım anlaşmasına imza attılar. 21 Eylül 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek anlaşanın imza töreni dün Royal Jordanian Havayolları'nın Amman'daki Genel Merkezi'nde gerçekleşti.


#Temel Kotil
#uçak bileti fiyatları
#Türk Hava Yolları
#Royal Jordanian Havayolları
9 yıl önce