|

3. havalimanı ilklerin adresi olacak

Yapımına hızla devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim 2018 de açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Birçok konuda ilkleri yaşatacak olan İstanbul yeni havalimanının uçak bileti fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceğini sorduğumuz İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Türkiye’de de ciddi anlamda gelişen havacılıkla birlikte bazı yerlere otobüsten daha ucuz bilet bulmak söz konusu... Daha fazla havayolu şirketinin uçması demek daha fazla uçuş noktası ve yolcu demek. Ben havalimanının bu açıdan bilet fiyatlarını yukarı yönde değil, aşağı yönde etkilemesini bekliyorum" dedi. Akçayoğlu, havalimanı ulaşım ağlarıyla ilgili de bilgi verirken, "Gayrettepe’den İstanbul Yeni Havalimanı’na bir raylı sistem kuruluyor. Böylelikle şehrin merkezinden 25 dakikada yeni havalimanına ulaşımın mümkün olacak" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
16:05 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 18:33 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
3. havalimanının son görüntüsü Yeni Şafak tarafından görüntülendi.
3. havalimanının son görüntüsü Yeni Şafak tarafından görüntülendi.
Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. Havalimanı'nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 29 Ekim 2018'de ilk etabının açılması planlanan havalimanın
son hali yenisafak.com tarafından görüntülendi.
Görüntülerde, dış hatlar terminalinin son şeklinin ortaya çıktığı görülüyor.

225 bin kişiye istihdam sağlayacak

İstanbul’un Yeni havalimanı, Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki 76,5 milyon metrekarelik bölgede yer alıyor. Yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasiteye sahip üç terminal ve altı pistten oluşacak dev proje açıldığında 100 bin kişiye, 2023’e kadar projenin tamamı bittiğinde ise 225 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Dev bagaj sistemi

Dünyanın en büyük havalimanında sağlık ve spa merkezleri de bulunacak.

Yeni havalimanı ile birlikte uçak bileti fiyatlarında bir değişiklik olup olmayacağını sorduğumuz İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "İstanbul Yeni Havalimanı kapladığı alan ve kapasite itibarıyla şu an dünyanın en büyük havacılık merkezi olma durumunda. Ayrıca Türkiye’de de ciddi anlamda gelişen havacılıkla birlikte bazı yerlere otobüsten daha ucuz bilet bulmak söz konusu... Daha fazla havayolu şirketinin uçması demek daha fazla uçuş noktası ve yolcu demek. Ben havalimanının bu açıdan bilet fiyatlarını yukarı yönde değil, aşağı yönde etkilemesini bekliyorum" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi de büyük ve çok ilgi çekiyor. 42 kilometrelik uzunluğu bulunan sistem, Taksim’den Tuzla’ya kadar olan bir mesafeye denk geliyor.


#3. havalimanı
#Yeni havalimanı
6 yıl önce