|

Üç otomobil markasına soruşturma

Volkswagen, Audi, Porsche'a yönelik benzinli ve dizel araçlarda temiz emisyon teknolojileri geliştirilmesini engelledikleri şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu,tarafından başlatılan soruşturmada 3 markanın aykırı yönde davrandığı tespit edilirse yüklü miktarlarda cezalar gündeme gelebilecek.

Yeni Şafak
14:30 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 14:41 - 18/09/2018 Salı
AA
BMW, Daimler ve VW'ye soruşturma
BMW, Daimler ve VW'ye soruşturma

AB Komisyonu, BMW, Daimler ve VW (Volkswagen, Audi, Porsche) firmalarının rekabete aykırı biçimde temiz emisyon teknolojileri geliştirilmesini engelleyecek eylemlerde bulunup bulunmadıklarını belirlemek için resmi soruşturma başlatıldığını açıkladı.


  • Açıklamada, söz konusu otomobil üreticisi firmalar arasında yapılan toplantılarda emisyon teknolojileri geliştirilmesine ve uygulanmasına engel olacak kararlar alınıp alınmadığının değerlendirileceği kaydedildi.

Aykırı durum tespit edilirse ceza alacaklar

AB'de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor. Komisyon, söz konusu soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde AB Komisyonu, bu duruma son veriyor ve şirketlere yüksek para cezaları uyguluyor.

#Volkswagen
#Audi
#Porsche
#BMW
#Daimler
#​Avrupa Birliği
6 yıl önce
default-profile-img