|

33 milyon adet pizza sattık

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, geçen yıl 33 milyon adet pizza sattıklarını belirtti

Yeni Şafak
16:12 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:22 - 27/01/2016 Çarşamba
DHA

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, geçen yıl 33 milyon adet pizza sattıklarını belirterek, "Yurtdışında özellikle Avrupa ve Avustralya'da daha az malzemeli, daha sade pizzaların tercih edildiğini görürüz. Türkiye'de ise önce gözümüz doysun istiyoruz, 'Ne kadar bol malzeme varsa o kadar iyi' diye düşünüyoruz" dedi.



Domino's Pizza'nın 20'nci yılı dolayısıyla Belek turizm merkezindeki Titanic Deluxe Belek Otel'de şube müdürleri ve bayilerinin katıldığı bir kutlama düzenlendi. Otelde basın toplantısı düzenleyen Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, bu yıl Türkiye genelinde 500 şubeyi geçeceklerini, Antalya'da ise 20'nci şubeye ulaşacaklarını anlattı. Domino's Pizza'nın geçen yıl Türkiye genelinde 33 milyon adet pizza sattığını aktaran Aslan Saranga, "En çok pizza satılan şehirlerin başında İstanbul, Ankara ve İzmir gelirken, Antalya 1 milyon 300 bin adet pizza ile 66 il arasında 5'inci sırada yer aldı" dedi.



'YURTDIŞINDAN ÇÖP BİLE ALMIYORUZ'

Antalya'ya yapacakları yatırımın 2016 yılında 12 milyon TL'yi bulacağını kaydeden Aslan Saranga, Antalya'nın tedarik süreçleri açısından da kritik önem taşıdığını vurguladı. Satın alımların tümünü Türkiye'den yaptıklarını belirten Saranga, "Tüm üretimimizi kendimiz Türkiye'de yapıyoruz. Yurtdışından çöp bile almıyoruz. Kaliteli tedarikçileri sayesinde bu süreçte Antalya'nın da rolü var. 2016 yılında da Antalya bölgesindeki üreticilerden 5 milyon TL tutarında mantar ve sebze alacağız" diye konuştu.



'ÖNCE GÖZÜMÜZ DOYSUN İSTİYORUZ'

Pizza tüketim alışkanlıklarının Türkiye'de batı kültürlerine göre farklılaştığını söyleyen Aslan Saranga, "Yurtdışında özellikle Avrupa ve Avustralya'da daha az malzemeli, daha sade pizzaların tercih edildiğini görürüz. Türkiye'de ise önce gözümüz doysun istiyoruz; pizzamızda ne kadar bol malzeme varsa o kadar iyi diye düşünüyoruz" dedi.




#dominos
#aslan saranga
8 yıl önce