|

3'te 1'i fiyatına sağlık

SGK'lısınız özel hastanelerin sağlık hizmetlerinden de yararlanmak istiyorsunuz ancak yüksek prim ödemekten çekiniyorsanız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tam da size göre. Bu sigorta poliçesi ile sağlık sigortasının neredeyse 3'te 1'i fiyatına özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Peki Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir, avantajları nelerdir?

Yeni Şafak
11:43 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 12:00 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Tamamlayıcı sağlık sigortası isteğe bağlı bir sigorta olsa da oldukça gerekli bir sigorta.
Tamamlayıcı sağlık sigortası isteğe bağlı bir sigorta olsa da oldukça gerekli bir sigorta.

SGK, özel sağlık sigortası olanlara yeni bir düzenlemeyle destek vererek, özel sağlık sigortası olan hastaların faturalarının belli bir kısmını kuruma yansıtabilmelerini sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 28.06.2012 tarihinde bir genelge yayınlayarak “Tamamlayıcı veya Destekleyici Sağlık Sigortası” hakkında bazı düzenlemeler yaptı.

Düzenlemeyle, kurum tarafından kapsama alınmayan, kapsam dahiline alınmış olsa bile kısmen karşılanan sağlık harcamalarının oluşması durumunda veya kişilerin daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti almayı talep etmeleri halinde tamamlayıcı sağlık sigortası ile sağlık hizmetlerinin rahat ve sürdürülebilir olması amaçlandı. Ayrıca kuruma geri ödemelerdeki uygulama farklılıklarının kaldırılarak, yaşanan sıkıntıların çözümlenmesi tasarlandı.

Daha önce özel sağlık sigortası olanlar tedavi giderlerini ya sigorta şirketine ya da SGK’ya fatura edebiliyorlardı. Özel hastaneler de sağlık harcamalarının tamamını özel sigortalardan alıyorlardı. Bu getirilen yeni düzenleme ile SGK tarafından kapsama alınmayan bazı harcamalar destekleyici sağlık sigortası (tamamlayıcı sağlık sigortası) ile kapsama alınabiliyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası isteğe bağlı özel bir sigorta türü olup, sigorta kapsamında verilebilecek olan hizmetler şunlardır.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASINDA NE ÖDERSİNİZ?

Tamamlayıcı sağlık sigortası isteğe bağlı bir sigorta olsa da oldukça gerekli bir sigortadır. Çünkü SGK’lılar özel hastanelerden hizmet aldığında SGK ücretin belli bir kısmını karşılar. Kalan kısmı ise sigortalı ödemek durumundadır. İşte tamamlayıcı sağlık sigortası bu durumda devreye girer ve kalan kısmı teminatları altına alır. Böylece cebinizden hiç para çıkmaz ya da çok az bir miktar ödeme yaparsınız. Böylece maddi ve manevi olarak konforlu bir hizmet almış olursunuz.

Diyelim ki sağlık masraflarınız 100 TL tuttu ve SGK’nız 30 TL’sini karşılıyor kalan 70 TL’yi sizin ödemeniz gerekir. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırarak bu kısmı sizin yerinize sigortanız öder. Daha büyük harcamalarda bu sigortanın önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

Yine özel sağlık sigortası gibi anlaşmalı sağlık kurumlarından istediğinizi seçebilir, istediğiniz doktora muayene olabilir ve tedavi yaptırabilirsiniz.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASINDAN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

T.C vatandaşı olmak,

SGK’lı olmak,

55 yaşını aşmamış olmak.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Faydaları:

SGK kapsamında olmayan sağlık hizmetleri (estetik, akupuntur vs.)

SGK’nın karşıladığı hizmet bedelinin dışında kalan miktar,

Hastanın konaklama ihtiyacının gerektiği hizmetlerde konaklama ücreti,

Ek ücretler,

Tahlil, röntgen vs. hizmetler


#Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
#Sigorta
#Hastane
6 yıl önce