|

4 kıtaya yerli VIP satıyoruz

Yerli otomobil tasarımcısı Ertex, dünyanın dört bir yanından gelen taleplerle sipariş rekorları kırıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç, “Kısa sürede yüzde 100 yerli tasarımlarımızla VIP’te dünya markası olduk. Yerli üretimimizle dünya pazarının yüzde 40’ını domine ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:08 - 6/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yerli otomobil  tasarımcısı Ertex,  dünyanın dört bir  yanından gelen  taleplerle sipariş  rekorları kırıyor.
Yerli otomobil tasarımcısı Ertex, dünyanın dört bir yanından gelen taleplerle sipariş rekorları kırıyor.

Yaklaşık 30 yıl önce dünyanın ilk VIP minibüsünü tasarlayarak bu alanda bir akım başlatan Türk firması Ertex Otomotiv, bu girişimiyle milyar dolarlara hükmeden bir “VIP Otomobil Dizaynı” sektörünün doğmasına da ön ayak oldu. 4 kıtaya ihracat yapan Ertex Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç, müşterilerinin çoğunlukla ulusal ve uluslararası siyaset, iş ve sanat dünyasından olduğunu söyledi.

YILDA 200 ARAÇ ÜRETİYOR

Kişisel zevke göre verilen siparişleri yetiştirebilmek için 3 vardiya ile tam kapasite çalıştıklarına dikkat çeken Salih Malkoç, şöyle devam etti: “Bir aracın yapımı ortalama 1,5 ay sürüyor. Yılda yaklaşık 200 aracı VIP’e çeviriyoruz ve tasarladığımız her iki araçtan birini sipariş kapsamında ihraç ediyoruz.”

EN İYİ MÜŞTERİSİ AVRUPALILAR

Avrupa'da başta Fransa, Almanya, Hollanda olmak üzere tüm AB ülkelerinden; Asya ve Orta Doğu'da ise ağırlıklı olarak Azerbaycan, Dubai, Katar ve Suudi Arabistan’dan ciddi talep aldıklarını kaydeden Salih Malkoç, şu bilgileri verdi: “Bu yılın ilk 6 ayında satışları ikiye katlayarak 47 araç ihracı gerçekleştirdik. Yaptığımız tasarımlar, Türkiye'ye büyük katma değer artışı ve döviz girdisi sağlıyor.”

  • YILLIK GELİRİ 15 MİLYON AVRO
  • Salih Malkoç, yılda yüzde 20 büyüme kaydettiklerini de aktararak “Bu, yıllık araç kapasitemizin yüzde 20 artması anlamına geliyor. Yıllık 15 milyon avro olan ciromuzun yüzde 40’ını ihracat oluşturuyor. Yılda ortalama 150 - 200 araç üretiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
#Salih Malkoç
#Ertex
6 yıl önce