|

41 ülkeden 20 bin ziyaretçi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP ve MADSİAD tarafından ikinci kez düzenlenen 'Bursa Blok Mermer Fuarı' sona erdi. 4 gün boyunca 41 ülkeden 20 bine yakın iş profesyonelinin ziyaret ettiği fuar, sektörün ihracatına büyük değer kattı.

Yeni Şafak
13:28 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 13:47 - 6/11/2016 Pazar
DHA
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP ve MADSİAD tarafından ikinci kez düzenlenen 'Bursa Blok Mermer Fuarı' sona erdi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP ve MADSİAD tarafından ikinci kez düzenlenen 'Bursa Blok Mermer Fuarı' sona erdi.

Bursa 2. Blok Mermer Fuarı, sektöre yeni soluk kattı. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarda, bu yıl 14 farklı ülkeden 200ü aşkın firma stant açtı. Doğal taş ve blok mermer sektörünün kalbinin attığı fuar, aynı zamanda Türk firmalarının yeni müşteriler kazanmasını sağladı.



'Tüm ürünler satıldı'


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiyenin sahip olduğu sanayi alt yapısı ve katma değerli üretiminin fuarcılık faaliyetleri sayesinde güç kazandığını söyledi. BTSO olarak TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğiyle kent ekonomisine değer katan çok sayıda fuar kazandırdıklarını söyleyen Başkan Burkay, 2.si düzenlenen Bursa Blok Mermer Fuarının yüzde 41lik rekor büyüme ile gerçekleştiğini vurguladı. 4 gün boyunca sektörün kalbinin Bursada attığını ifade eden Başkan Burkay, fuar boyunca sergilenen blok mermerlerin tamamının satıldığını söyledi. Başkan Burkay, "Sektörümüzün talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Blok Mermer Fuarı, sektöre ve ülke ihracatına büyük değer kattı. Bursanın ortak aklının gücüyle hayata geçirdiğimiz Blok Mermer Fuarımız, sektörde ülkemizin lider fuarlarından birisi haline geldi" dedi.




'Ticari safari' sektöre yeni müşteriler kazandırdı


Başkan İbrahim Burkay, Bursa 2. Blok Mermer Fuarına Ticari Safari Projesi kapsamında 600den fazla yabancı iş adamının sektör temsilcileriyle buluştuğunu söyledi. Ticari Safari Projesi ile 3 yılda 8 binden fazla yabancı alıcıyı Bursaya getirerek firmalarla buluşturduklarını hatırlatan Burkay, Blok Mermer Fuarında yapılan satışların ülke ekonomisine büyük değer sağladığını dile getirdi. Fuarda Türk firmalarının farklı ülkelerden yeni müşteriler de kazandığını kaydeden Başkan Burkay, "Ticari Safari Projesi kapsamında Türk firmalarıyla yabancı alım heyetleri arasında yapılan işbirlikleri, ülkemizin ve sektörümüzün büyümesine fırsat oluşturdu. Blok Mermer Fuarımızın 3.sünü önümüzdeki sene 1-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, ülkemizin büyümesine liderlik eden firmalarımızın rekabetçi ve ihracatçı kimliğine güç katmasını sürdürmektir. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcı firmalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.



'41 Ülkeden 20 Bin İş Profesyoneli'


TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, her geçen gün değeri artan Türk doğaltaş ve mermer sektörüne yönelik düzenlenen fuarda 26 bin ton toplam ağırlıkta 1080 blok mermerin 7 ayrı salonda, ocak ve iş makinelerinin de açık alanda sergilendiğini söyledi. 14 ülkeden 201 firmanın katılımı ile hazırlanan Bursa 2. Blok Mermer Fuarının sektörden büyük ilgi gördüğünü dile getiren Ersözlü, şöyle konuştu: "Toplam 50 bin metrekare alanda hazırlanan, ülkemizde blok mermer konusunda düzenlenen tek ihtisas fuarı, geçtiğimiz yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 34 artış göstererek 41 ülkeden ve yurtiçinden gelen 19.675 iş profesyoneli tarafından ziyaret edilerek, marka bir fuar olma yönünde emin adımlar ile yoluna devam ediyor."




Önümüzdeki sene rezervasyonları şimdiden yapıldı


Ersözlü, bu yıl da firmaların yerleşim aşamasında yurt dışından gelen iş adamlarına ürünlerinin yüzde 70e yakınını fuar başlamadan sattığını belirtti. Ersözlü, "4 gün boyunca BTSOnun Ticari Safari Projesi kapsamında da firmalar ve ziyaretçiler arasında süren ikili görüşmeler sonucunda satılan ürünler neticesinde doğal taş ve mermer ihracatına büyük bir katkı sağlandı. Türkiyenin önde gelen blok üreticilerinden, ocak ve iş makinacılarından oluşan katılımcı firmalarımız fuardan memnun ayrılarak, önümüzdeki yıl 1- 4 Kasım tarihleri arasında 3. kez düzenlenecek olan fuara şimdiden ön rezervasyonlarını yaptırdı. Fuarcılık konusunda Bursaya değer katan BTSOya; desteklerinden dolayı MADSİADa ve fuara katılan firmalarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.



Hindistan'dan Türk mermerine yoğun ilgi


MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, Bursa 2. Blok Mermer Fuarının kent turizmine ve ticaret hayatına da büyük katkı sağladığını söyledi. Fuarda geçen yıla göre sergilenen blok mermer sayısının 2 kat arttığını hatırlatan Efendioğlu, "BTSOnun vizyonu ve TÜYAPın tecrübesi ile hayata geçirdiğimiz Bursa Blok Mermer Fuarı, sektörümüzün ihracatına büyük ivme kazandırdı. Bu sene fuarımızda özellikle Hindistandan gelen firmalar yoğun ilgi gösterdi. İki ülke arasındaki kotaların kalkmasından dolayı blok mermerlerin büyük bir çoğunluğu Hindistana satıldı. İki yılda marka haline gelen fuarımızın bundan sonra da büyüyerek devam edeceğine inanıyor, BTSO ve TÜYAPa katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.


  1. Fuar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TÜYAP yurtdışı ofisleri koordinasyonu ile sektör ticaretinin hareketli olduğu Çin ve Hindistan başta olmak üzere; Arnavutluk, Almanya, A.B.D., Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Güney Kore, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, K.K.T.C., Kuveyt, İngiltere, Libya, Lübnan, Mısır, Polonya, Rusya, Sudan, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistandan gelen doğaltaş ithalatçılarına ev sahipliği yaptı.



#Bursa Blok Mermer Fuarı
#BTSO
#TÜYAP
#MADSİAD
8 yıl önce