|

447 milyon $'lık faaliyet geliri

2018 yılında Albaraka Bankacılık Grubu’nun faaliyet gelirleri 447 milyon dolara, net geliri 217 milyon dolara yükseldi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:27 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Albaraka Genel Müdürlük Binası
Albaraka Genel Müdürlük Binası

Dünyanın önde gelen faizsiz bankacılık gruplarından Albaraka Bankacılık Grubu (ABG), 2018 yılında önceki yıla kıyasla faaliyet gelirlerini yüzde 4 artırarak 447 milyon dolara yükseltirken, net gelirlerini de yüzde 5 oranında artırarak 217 milyon dolara çıkardı. Albaraka Bankacılık Grubu Başkanı Şeyh Saleh Abdullah Kamel, “2018 yılında Grubumuzun, Türkiye dahil 17 ülkeye yayılmış olan bankacılık birimlerinin elde etmiş olduğu sonuçların, istikrarsız bir bölgesel ve uluslararası jeopolitik ortamın yanı sıra, birçok bankacılık birimimizin maruz kalmış olduğu finansal koşullar da dikkate alındığında oldukça başarılı olduğuna inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Albaraka Bankacılık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı Adnan Yousif ise, uluslararası ve bölgesel gelişmelerin 2018'de ciddi zorluklar teşkil ettiğini vurguladı.


SAĞLAM STRATEJİ İLE BAŞARI GELDİ

Adnan Yousif, şöyle devam etti; “Bu gelişmeler bize ekonomik dalgalanmalar, bölgesel güvenlik gerilimleri, birimlerimizden bazılarının ülkelerinin yerel para birimlerinin grubun konsolide raporlarının para birimi olan ABD Doları karşısında değer kaybetmesi de dahil olmak üzere birçok ciddi zorluk getirdi. Tüm bu gelişmelere rağmen sadece iyi getiri oranımızı ve operasyonel pozisyonumuzu korumakla kalmadık, aynı zamanda ABG tarafından geliştirilen ve tüm birimler tarafından uygulanan sağlam politika ve stratejiler bağlamında ihtiyatlı önlemlerimizi de arttırdık.”

#Albaraka Bankacılık Grubu
#Gelir
#Adnan Yousif
5 yıl önce