|

5 bin liralık işe eleman bulundu

Edirne Valiliği'nin şehir merkezinde trafiği tehlikeye düşürmesi nedeniyle başıboş atların toplanması ve bakımlarının yapılması amacıyla tuttuğu çoban işi bıraktı. Çoban Fedai Gülsün'ün işi bırakmasına yönelik olarak Vali Dursun Ali Şahin, "Devlette devamlılık esastır, bir an önce öbürü geçer yerine" dedi.

Yeni Şafak
15:34 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:37 - 20/05/2015 Çarşamba
IHA

Edirne'de başıboş atların kent merkezinde sıkıntı oluşturmasına yönelik valilik, 5 bin TL maaşlı çoban uygulaması ile soruna farklı bir çözüm getirmişti. Atları toplayarak bakımını yapan 57 yaşındaki Fedai Gülsün yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle işi bıraktı. Yaklaşık 15 günden beri çalışarak topladığı atların bakımını yapan Gülsün, ayaklarıyla ilgili sağlık sorunları yaşaması nedeniyle işi bırakmak zorunda olduğu bildirildi.



Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, konuyla ilgili olarak, atların bakımı ve toplama işlemini yapan çobanın ayağında yara çıktığından dolayı işi bıraktığını kaydederek, "Devlette devamlılık esastır, bir an önce öbürü geçer yerine. Sağlık sebebi ile ayağında bir yara çıktı. Yapamayacağım dedi vazgeçti.

Parasını ödedik ve onun yerine hemen başkasını görevlendirdik.

O çalışmalara devam edecek" dedi.



"MAAŞI ÇOK GÖRMEYİN"

Gazetecilerin, 'Yine aynı maaşla mı?' sorusuna Vali Şahin, "Maaşı çok görmeyin, burada bakım var, yakalama var, götürme var. Orada onların sulanması var, öyle kolay iş değil o. Diğer adam ayrıldı ama para çok iyi gelseydi, mutlaka sağlık sebebi ile de olsa devam ederdi" şeklinde konuştu.


#Edirne Valiliği
#Çoban
#5 bin liralık iş
#Çoban Fedai Gülsün
#Edirne Valisi Dursun Ali Şahin
9 yıl önce