|

50 bin öğrenciye engelsiz eğitim

Turkcell 2020’ye kadar 50 bin engelli öğrenciye destek verecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Engelli bireylerin kendi kimliklerini kazanmaları ve kendilerini her yönden geliştirmeleri konusunda desteğe ihtiyaçları var" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 00:54 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Turkcell Eğİtİme Destekte hedef büyüttü
Turkcell Eğİtİme Destekte hedef büyüttü

Gelirlerinin yüzde 1’ini toplumsal fayda sağlamaya ayıran Turkcell, Türkiye’deki dezavantajlı kitlelere ulaşmak, eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. “Engel Tanımayanlar” başlığı altında hem engelli hem de özel yetenekli bireylerin yaşamlarına değer katan ve 2015’ten bu yana pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Turkcell Engelsiz Eğitim Programı’nda yeni bir aşamaya gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen protokol imza töreniyle 2020’ye kadar 50 bin engelli öğrenci için eğitim ve istihdam imkanlarının geliştirilmesi hedefi belirlendi.

TURKCELL'E TEŞEKKÜR

Turkcell’in uzun zamandır sürdüğü eğitime destek çalışmalarıyla ilgili memnuniyetini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, törende yaptığı konuşmada, “Turkcell gelirinin çok önemli kısmını eğitim faaliyetlerini ayırarak önemli bir değer oluşturuyor. Kendileriyle ileriye dönük projeler yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

2 YILDA 50 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ

İlkokuldan doktoraya kadar eğitim hayatının her alanında desteklerini sürdüreceklerine dikkat çeken Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da, “Türkiye’nin 2023 Hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, bugün Milli Eğitim Bakanlığı ile protokolünü yenilediğimiz Engelsiz Eğitim Programı kapsamında daha güçlü bir hale getiriyoruz. Şimdiye kadar 30 bin engelli çocuk ve gencimizin hayatına dokunmuştuk. Artık hedefimizi daha da büyüttük. 2 yıldan kısa bir sürede 50 bin çocuğumuz için son teknolojiyle donatılmış bir eğitim ortamı ve istihdam olanakları sağlayacağız. Zekâ Gücü projemiz kapsamında desteklediğimiz özel yetenekli öğrencilerimizin yeni teknolojiler ile çağı yakalaması ve potansiyellerini keşfetmeleri için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

  • 21500 öğenciye kodlama eğitimi
  • Zeka Gücü ile Türkiye genelinde 27 ilde toplam 33 sınıf kuruldu, 4500’den fazla öğrenciye yüz yüze eğitim verildi. Aynı zamanda BİLSEM’lerde okuyan 21.500’den fazla öğrenciye Maker ve Kodlama kiti dağıtıldı ve bu kite sahip öğrencilere internet üzerinden 150.000 saati aşan robotik ve kodlama eğitimi verildi. A’dan Z’ye Turkcell tarafından kurulan Zeka Gücü Laboratuvarları’nda her öğrenciye dizüstü bilgisayar, üç boyutlu yazıcı, akıllı tahta ve öğrencilerin üretim ve tasarım süreçlerine destek olacak elektronik setler ve alet takımları bulunuyor. Proje, Türkiye’de “Maker Hareketi” konusunda atılan ilk adımlardan biri olarak da dikkat çekiyor.
#Türkcell
#Eğitim
#Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
5 yıl önce