|

51.3 milyarlık gelir

Otomotiv, beyaz eşyadaki büyüme ve Tüpraş’ın etkisi ile Koç Holding, yılın 9 ayında konsolide bazda toplam 51.3 milyar lira gelir elde etti. Vergi öncesi kârı 3.1 milyar lira olan Grup, yüzde 5 artışla 2.2 milyar lira net dönem kârı gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/11/2015 Salı
Güncelleme: 22:43 - 9/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Koç Holding, yılın 9 ayında konsolide bazda toplam 51,3 milyar TL gelir elde etti. Koç Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın 9 ayında konsolide bazda toplam 51,3 milyar TL gelir sağlayan holding, 3,1 milyar TL vergi öncesi kar ve yüzde 5 artışla 2,2 milyar TL ana ortaklığa ait net dönem kârı gerçekleştirdi. Varlıkları yüzde 15 artışla 73.45 milyar liraya yükselen holdingin, solo net nakit pozisyonu 650 milyon dolar, döviz pozisyonu 46 milyon dolar oldu. Bu yılın 9 ayında kombine 4.4 milyar lira yatırım gerçekleştirdi. Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak 2015 yılının ilk 9 ayında, finansal piyasalardaki belirsizliklere karşın ülkemize olan inancımız, ara vermeden sürdürdüğümüz yatırımlarımız ve güçlü risk yönetimi anlayışımız ile büyümeyi sürdürdük” dedi.



OTOMOTİV ÜRETİMİNİN YÜZDE 45'İ 'KOÇ'TAN


Çakıroğlu, 9 ayda ülkede otomotiv pazarının yıllık yüzde 39 genişlediğini, ticari araçlardaki sektörel büyümenin ise yüzde 44 seviyesinde gerçekleştiğini dile getirdi. Çakıroğlu, topluluk şirketlerinin otomotiv sektörünün itici gücü olarak toplam üretimin yüzde 45'ini, toplam ihracatın yüzde 43'ünü gerçekleştirdiğini söyledi.



BEYAZ EŞYA İHRACATININ YÜZDE 46'SINI KARŞILADI


Beyaz eşya sektörü açısından da 2015'in güçlü bir yıl olduğuna işaret eden Çakıroğlu, “İç piyasa beyaz eşya satışları yılılk yüzde 8 artarken, topluluğumuz, ülkemizin toplam beyaz eşya ihracatındaki yüzde 46'lık pazar payı ile büyümenin bu sektörde de en büyük destekçisi oldu. Arçelik, Beko ile pazar payını artırmayı sürdürüyor" dedi.



Tüpraş dirençli oyuncu






Koç Holding CEO'su Çakıroğlu, 3 milyar dolarlık Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm tesisinin devreye girmesiyle, önemli bir kısmı ithalatla karşılanan motorinin, üretim artışı ile ülkenin cari açığının azaltılmasına katkıda bulunduklarını söyledi. Çakıroğlu, "Tüpraş, daha rekabetçi ve küresel rafineri marjlarındaki dalgalanmalara daha dirençli oyuncu haline geldi. Finansallar ve büyüme açısından oldukça olumlu bir tablo ile karşılaştık” diye değerlendirdi.



Koç ailesine üstün hayır severlik beratı






Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, topluma, eğitim hayatına ve Ankara Üniversitesi'ne uzun yıllar katkısı dolayısıyla Koç Ailesi'ne 'Üstün Hayırseverlik Beratı' verildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ev sahipliğinde düzenlenen törende Koç Ailesi adına ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç aldı. Törende konuşan Prof. Dr. Erkan İbiş, “Üniversitemiz, bu destekler ile birçok ilki gerçekleştirerek hem ulusal hem de uluslararası platformda saygın bir yer edindi” dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç da, “Bu güzel ülkede, bizlere düşen görev, en az ekonomik faaliyetlerimiz kadar, sosyal ve beşeri alanların gelişimine de katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.





#Koç Holding
#Otomotiv
#beyaz eşya
#Mustafa Koç
#Erkan İbiş
8 yıl önce