
Avrupa’nın en büyük tüketici teknolojisi fuarı IFA, Berlin’de kapılarını açtı. 6 Eylül’e kadar sürecek fuardan en önemli ekonomik beklenti 5.5 milyar dolarlık ikili iş bağlantısı elde edilmesi olacak. Fuardaki yerini alan Türk elektronik devleri; birçok ilki barındıran teknolojik ürünleriyle yoğun ilgi gördü.
Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, dün kapılarını ziyaretçilere açtı. 6 Eylül’e kadar devam edecek fuardan en önemli ekonomik beklenti ise geçen yılki ikili görüşmelerde elde edilen yaklaşık 5 milyar dolarlık iş bağlama potansiyelinin bu yıl 5.5 milyar dolara ulaşması olacak.
250 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlaması beklenen IFA’da, akıllı telefonlardan giyilebilir cihazlara, ses ve görüntü teknolojilerinden yeni nesil akıllı ev aletlerine varan geniş bir yelpazede yaklaşık bin 600 marka ürünlerini sergiliyor. Fuarda, her yıl olduğu gibi Türk elektronik devleri de tüketicilere yönelik en son teknolojileriyle yer alıyor. Uluslararası piyasadaki birçok rakibine göre daha geniş stand alanlarıyla ziyaretçilerini ağırlayan Türk firmalar, özellikle geleceğin teknolojilerine şimdiden hazır olduklarını gösteren akıllı ev aletleriyle yoğun ilgi topladı.
Vestel, bugüne kadar üretilmiş çerçevesiz ultra ince ilk yerli LED TV’yi IFA’da tanıttı. Vestel Ar-Ge ekibinin geliştirdiği çerçevesiz ve ultra ince televizyon, arka panelinin çok ince olmasıyla fark yaratıyor. 1 santimetreden daha ince bir ekrana sahip yeni model, 55 ve 65 inç olmak üzere 2018 yılında ilk yarısında tüketiciyle buluşacak. UHD TV’lerin yanı sıra, sergilediği Vestel OLED TV ve 8K TV ürünleri ile de TV konusundaki iddiasını pekiştiren Vestel, Türkiye’nin yerli teknolojide geldiği noktayı gözler önüne serdi. Vestel’in yeni nesil buzdolapları için geliştirdiği ve hayatı kolaylaştıran yeni buzdolabı teknolojilerinden biri ise Vestel Sesli Komut Teknolojisi oldu. IFA’da sergilenen bu teknoloji sayesinde, buzdolabının kapısı sesli komut ile açılıp kapatılabiliyor.






