|

5G’nin yerli oyuncusu globalde iddialı

Tüm dünyanın hazırlandığı 5G'de altyapı sağlayıcı şirketlerden biri olan GTENT, yerli ve milli bir firma olarak öne çıktı. Teknoloji firması, hedefini Türkiye pazarından %60, dünya pazarından %5 pay almak olarak belirledi.

Haber Merkezi
00:22 - 10/04/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:26 - 10/04/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
GTENT Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kayaduman, GTENT Yönetim Kurulu Üyesi ve HTK Başkanı İlhan Bağören ve GTENT Yönetim Kurulu Üyesi Güneri Dürmüş
GTENT Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kayaduman, GTENT Yönetim Kurulu Üyesi ve HTK Başkanı İlhan Bağören ve GTENT Yönetim Kurulu Üyesi Güneri Dürmüş

Telekom sektöründe 3G, 4G, 4,5G derken dünya ve Türkiye 5G’ye geçmeye hazırlanıyor. 5G ile veri akışının bugünün bin katı hıza erişmesi öngörülüyor. Bu sayede örneğin Çin’deki bir doktor mikro cerrahi gerektiren bir ameliyatı ABD’deki hastasının yanına gitmeden yapabilecek; internet hiç kesilmeyecek; telefonlar her yerde çekecek.

OSTİM’DEN 10 FİRMA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Türkiye’de 5G altyapısını yapan şirketlerden biri olan Global Telekom ve Entegre Teknolojiler (GTENT), Ankara OSTİM’de Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi içindeki 10 firmanın bir araya gelmesiyle kuruldu.

Şirketin kuruluş amacı ve hedeflerini anlatmak üzere GTENT Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kayaduman, GTENT Yönetim Kurulu Üyesi ve HTK Başkanı İlhan Bağören ve GTENT Yönetim Kurulu Üyesi Güneri Dürmüş, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İlyas Kayaduman, "Hedeflerimiz yüzde 60 pazar payı” dedi. Türkiye’deki 5G altyapısı büyüklüğünün 2025 yılına kadar 10 milyar dolar olmasının beklendiğini belirten Kayaduman, “Sadece iç piyasa ne Türkiye ne de bizim için yeterli değil. Bu nedenle orta vadeden daha kısa bir zamanda hedefimizi bölgesel ve global pazar olarak belirledik. Bölgesel pazardan yüzde 15 ve yıllık 80 milyar dolar olması beklenen global pazardan yüzde 5 pay alma hedefindeyiz” diye konuştu.

  • 5G FIRSATINI KAÇIRMAYALIM
  • HTK Başkanı İlhan Bağören, “ GTENT’in ilk hedefi, UUYM5G projesinden çıkacak ürünleri yerli ve global müşterilere sunmaktı. Bugün GTENT, hem ortaklarının hem de diğer HTK firmalarının mevcut ürünlerini küresel pazarlara sunuyor ve hedef doğrultusunda çalışmalarına hızla devam ediyor” dedi. Türkiye’nin 5G’ye geçişte geç kalmaya tahammülü olmadığını belirten GTENT Yönetim Kurulu Üyesi Güneri Dürmüş de, “5G trenini kaçırmamamız lazım. Eğer kaçırırsak bir daha bu trene binemeyiz ve üretici değil, tüketici oluruz. Türkiye oyun kurucu olmak varken izleyici olmayı tercih etmeyecektir” dedi.
#5G
#GTENT
#Teknoloji
3 yıl önce