|

700 şirket bu fuarda

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından her iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 200 binden fazla kişinin katılımının beklendiği ticaret fuarına 700 şirket stantlarıyla destek sağlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 00:21 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) bu yıl 16'ncısını düzenlediği MÜSİAD EXPO yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla kapılarını açıyor. İş burada! sloganıyla kapılarını açacak fuar, iş dünyasını buluşturacak ve B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak.



TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR


16. MÜSİAD EXPO'nun tanıtım toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, EXPO'nun 100'ü aşkın ülkeden yaklaşık 7 bini yabancı olmak üzere toplamda 200 bin civarında ziyaretçi ağırlamayı beklediğini ve fuarın yabancı iş insanlarına Türkiye'de işlerin normalleştiğini göstermek için iyi bir fırsat olacağını ifade etti.



EN BÜYÜK İŞ FUARI


Yurtiçinde 86, yurtdışında 170 noktada binlerce üyeyi, on binlerce üye işletmeyi temsil ettiklerini belirten Olpak, "Ülkemizle diğer ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirerek ticaret hacmini artırırken, aynı zamanda üyelerimize yepyeni yatırım olanakları sunuyor ve onları bölgesel ve küresel fırsatlarla buluşturuyoruz. MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı toplam 700 şirkete ev sahipliği yapacak” diye konuştu.



YOĞUN İLGİ GÖRDÜK


Fuarın bu yıl da 8 holde düzenleneceği bilgisini veren MÜSİAD Başkanı, “Fuarda bu yıl çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine, mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi gibi birçok farklı sektör ziyaretçilerle buluşacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılacak fuarımızda, 20. Uluslararası İş Forumu da, Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleşecek. Savunma ve Havacılık sektörüne özel olarak düzenlediğimiz High Tech Port'un üçüncüsü de fuar alanında 4. holde yerini alacak" şeklinde konuştu.





53 ÜLKEDEN KATILIMCI VAR


MÜSİAD EXPO'da bu yıl alım heyeti programının kapsamını genişleterek, 53 hedef ülkeden profesyonel alıcıları, MÜSİAD davetlisi olarak ağırlayacaklarını belirten Olpak sözlerine şöyle devam etti: "Bu sene; Körfez ve Ortadoğu'dan Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Irak, İran ve Lübnan; Asya'dan Malezya, Endonezya, Azerbaycan, Türkmenistan; Afrika'dan Etiyopya, Nijerya, Nijer, Fildişi, Güney Afrika; Kuzey Afrika'dan, Sudan, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve son gelişmelerle Rusya başta olmak üzere hedef olarak belirlemiş olduğumuz ülkelerden alım potansiyeli yüksek işadamlarını Türkiye'ye davet ettik" ifadelerini kullandı.



KATAR EKONOMİ BAKANI IBF'TE


Bu yıl 20'ncisi düzenelenecek IBF-International Business Forum'da ise 22 ülkeden işadamı gelecek. Açılış konuşmalarını MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, IBF Başkanı Erol Yarar, Katar, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yapacağı IBF'te, şirket ve girişimcilere inovasyon farkındalığı ele alınacak.





15 Temmuz anlatılacak


Her fuarda farklı sergiler de düzenleyen MÜSİAD, bu yıl “15 Temmuz” temalı sergide hain darbe girişiminde yaşananları farklı bir sunumla gözler önüne serecek ve o gecenin hikayesi sergilenecek.



Afrika'ya özel stant


Fuarda ayrıca, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayeleri, Dışişleri Bakanlığı, THY, TİKA, Altındağ Belediyesi ile birlikte düzenlenen ve işletmesini MÜSİAD'ın yaptığı ve satılan ürünlerden elde edilen kârın, yine o ülkelere gönderildiği “Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi”nin yer aldığı özel bir bölüm de yer alıyor.



200 alımcı buluşacak

MÜSİAD EXPO, firmaların sadece ürünlerini sergileyerek tanıtımlarınının yanı sıra, yurtdışı alım heyetleri ile ikili iş görüşmeleri, ticaretin arttırılması ve geliştirilmesine yönelik ayrıcalıklı bir ortam oluşturuyor. Bu sene yenilik olarak “Satın Almacılar Buluşuyor” başlığıyla, MÜSİAD üyesi olan ve olmayan 200'ün üzerinde seçkin satın almacıyı bir araya getirecek.



#Nail Olpak
#MÜSİAD
#Fuar
#EXPO
7 yıl önce