80 liralık ekmek

Yeni Şafak
15:29, 07/05/2018, PazartesiG: Güncelleme: 15:30, 07/05/2018, Pazartesi
IHA
80 liralık ekmek
80 liraya 3 ay yenilebilen ekmek

Kahramanmaraş’ta Yöresel Lezzetler Fuarı’nda stant açan Rasim Şener, yaklaşık 3 ay yenilebilen ekmeğin kilosunun 10 lira olduğunu, terazide 7 kilo 750 gram gelen ekmeğin fiyatının ise yaklaşık 80 lira olduğunu söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ilk kez düzenlenen Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Türkiye’nin farklı yerlerinden yöresel lezzetler vatandaşlarla buluştu.

KAFUM alanındaki 32 firmanın stant açtığı fuarın, küçük üreticileri desteklemenin yanı sıra yöresel ürünlere ilişkin yurt içindeki tüketimi yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtiliyor.

Fuar alanında vatandaşların ilgi gösterdiği stantlardan biri de Giresun’un Dereli ilçesinden gelen Rasim Şener’in Karadeniz ekmeği standı oldu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/07/03/28/resized_bdea3-1db8fd5e1.jpg

80 LİRALIK EKMEK

Vatandaşlara Karadeniz’den getirdiği büyük ekmeğin satışını yapan Şener, kilosu 10 lira olan bir ekmeğin 7 kilo 750 gram geldiğini, fiyatının yaklaşık 80 lira olduğunu söyledi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/07/03/29/resized_454b2-849f08c23.jpg

ÖMRÜ 3 AY

Ekmeğin ortalama 3 ay ömrü olduğunu söyleyen Şener, “Bu ekmekler karabuğday, ekşi maya ile üretilen ekmeklerimiz. Gümüşhane’den geldik. Bu ekmeğimizi buzlukta saklayabilirsiniz, birçok yemekle birlikte yenir. Ekmeği kilo ile satıyoruz. Ne kadar isterlerse ona göre dilimler halinde veriyoruz. Ekmeğin 1 dilimi ortalama 200 gram geliyor. Kahramanmaraş’ta vatandaşların bu ekmeğe ilgisi çok güzel beğeniyorlar, alıyorlar. Yaklaşık 1 ton üzerinde ekmek sattık. 300 kilogram civarında ekmeğimiz kaldı" diye konuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026