|

80 ülkeden yabancı doktora eğitim

Liv Hospital ile Fujifilm'in bir araya geldiği Endoskopi Eğitim Merkezinde Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinden gelecek yaklaşık 100 doktor endoskopi uygulamalarında eğitim alacak.

Yeni Şafak
16:00 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 14:06 - 4/03/2016 Cuma
AA

Fujifilm ile Liv Hospital iş birliğinde kurulan Endoskopi Eğitim Merkezinde 80 ülkeden yabancı doktorlara eğitim verilecek.



Liv Hospital doktorlarının deneyim ve tecrübesi ile Fujifilm'in teknolojik altyapı desteğinin bir araya geldiği Endoskopi Eğitim Merkezinde Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinden gelecek yaklaşık 100 doktor endoskopi uygulamaları konusunda eğitim alacak.



Bu eğitimlerle, bölge ülkelerinin yüzde 90'ında önüne geçilemeyen hayati risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor. Sindirim sistemi hastalıkları üzerine animasyon, hayvan modelleri üzerinde teorik ve pratik olmak üzere verilen eğitim sonunda katılımcılar sertifika sahibi olacak.



Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, hedeflerinin sadece kaliteli sağlık hizmeti sunmak olmadığını, "Ulaştığımız kalite ve bilimsel vizyon-misyonumuzla sağlık alanında Türkiye'nin dünya çapında önemli bir referans merkezi haline gelmesini sağlamak. Bu tip eğitimler ülkemiz adına çok önemli bir adım" dedi.



Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Başkanı Jun Higuchi ise teknolojilerinin sağlık alanında geliştirerek şimdiye kadar sır olan pek çok hastalığın teşhis ve tedavisinde büyük kolaylıklar sağladıklarını söyledi.



Gerek altyapılarını modernize eden kamu hastanelerinin, gerekse gelişen özel sağlık sektörünün medikal teknolojiyi yakından takip ettiğine dikkati çeken Higuchi, "Bu da bizlere cesaret veriyor" ifadelerini kullandı.

#Endoskopi Eğitim Merkezi
#Fujifilm
#Liv Hospital
8 yıl önce