|

865 milyon liralık krediye ulaştı

Turkcell Finansman, 4 ay içinde müşterilerine 865 milyon liralık finansman sağladı. Şirket, gelecek dönemde, içerisinde sim kart olan farklı kategorilerdeki tüm ürünlerin satışında aracılık etmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:42 - 14/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Turkcell abonelerinin teknoloji ürünlerine daha rahat ulaşmasını sağlamak için 4 ay önce faaliyete geçen Turkcell Finansman, aradan geçen kısa süreye rağmen sektörün ikinci büyük firması oldu. 2 Şubat-8 Haziran tarihleri arasında 865 milyon TL'nin üzerinde kredi kullandıran Turkcell Finansman, akıllı telefondan tablet ve aksesuarlara kadar binlerce ürünün satışına aracılık etti. Paris'te düzenlenen bir sohbet toplantısında ekonomi basınıyla bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Finansman'ın 575 milyon TL'lik ödenmiş sermayesi olduğunu ve 3 binin üzerindeki Turkcell Mağazası'nda müşterilerine hizmet verdiğini söyledi. Terzioğlu, bugüne kadar Turkcell Finansman üzerinden kullanılan kredi adetinin de 727 bini geçtiğini aktardı.



SIRADA DİĞER SEKTÖRLER VAR


Turkcell Finansman'ın öncelikli hedefinin Turkcell müşterilerinin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade eden Terzioğlu, sonraki hedeflerini ise şöyle anlattı: “Şu anda Turkcell Mağazaları'nda satışı yapılan cihazlar için kredi sağlayan Turkcell Finansman'ın, önümüzdeki dönemde içerisinde SIM kart takılı olan her cihazın satışında aracılık etmesini hedefliyoruz. Biliyorsunuz 4.5G ile birlikte akıllı şehirler ve akıllı evler daha çok gündeme gelecek. Makineler birbiri ile haberleşecek. Buzdolabınız, içerisinde biten gıda ürünlerini içindeki SIM kart sayesinde size mesaj atarak söyleyecek. Bunun gibi içerisinde SIM kart olan farklı kategorilerdeki tüm ürünlerin satışında aracılık etmek istiyoruz.”



KREDİLER FATURADAN ÖDENEBİLECEK


Kaan Terzioğlu, Turkcell Finansman'dan kullanılacak finansmanın 36 aya kadar taksitlendirilebileceğini de sözlerine ekleyerek, “Müşterilerimiz kredilerini Turkcell faturaları üzerinden ödeme kolaylığına sahip. Esnek ödeme altyapısı sayesinde dilerlerse kredilerine ara ödeme yapabilir veya kredilerini tamamıyla kapatabilirler. Her iki durumda da faiz indiriminden faydalanırlar” şeklinde konuştu.





Ürün yelpazesini genişletiyor


Turkcell, 3 bine yakın mağazasında şimdi de drone'dan sanal gerçeklik gözlüğüne kadar Türkiye'nin yeni tanıştığı birçok ürünü satmaya başlayacak. Sanal gerçeklik ürünleri ile evde otururken dünyada sanal gezi yapmanın mümkün olacağını anlatan Terzioğlu, “Maçlar sanki stadyumdaymış gibi izlenecek, mağazadaymış gibi alışveriş yapılabilecek. Taşınabilir TV ile Turkcell TV+ uygulaması sayesinde dilediğiniz yerden dizi veya filmleri dev ekranda izleyebilirsiniz. Suya dayanıklı kablosuz hoparlör ile fizy uygulamasını kullanarak beğendiğiniz sanatçıları her yerde dinleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.



Yayın ihalesine girebiliriz


Futbol yayınlarıyla ilgili bilgi veren Terzioğlu, “Türkiye insanı futbolla iç içe yaşıyor ve maçları her an her yerde izlemek istiyor. Mobilde futbol içeriğini müşterilerimize ulaştırabilmek için ihaleye girebilir, farklı işbirliklerine de gidebiliriz. Şu an Türkiye'de futbol içeriğini küçük ekranlarda halka ulaştırma şansına sahip en yetenekli firma Turkcell” dedi.






#Turkcell
#Kaan Terzioğlu
8 yıl önce