|

900 bin kişiye kadro tamam

Milyonlarca vatandaşın beklediği taşeron işçilerin kadroya geçişi söz verildiği gibi 90 günde tamamlandı. 900 bin kişiyi aşan bir çalışmayı tamamladıklarını belirten Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 148 bin 489 işçi ile en fazla Sağlık Bakanlığı’nda kadroya geçiş işleminin yapıldığını söyledi. Bakan, kamuya alımlarda yeni bir çalışma başlattıklarını da söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 4/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 900 bin kişiyi aşan bir çalışmayı tamamladıklarını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 900 bin kişiyi aşan bir çalışmayı tamamladıklarını söyledi.

Uzun yıllardır ülke gündemini meşgul eden taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci söz verildiği gibi 90 günlük sürede tamamlandı. Dün itibariyle ulaşılan son rakamları açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 900 bin kişiyi aşan bir çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Tüm çalışmanın tanım çerçevesinde gerçekleştirildiğine işaret eden Sarıeroğlu, “Yine mevsimlik geçici işçilerimiz 5 ay 29 gün çalışıyorlardı, onların çalışma sürelerini 4 ay daha uzatma imkanı getiren kapsamlı bir düzenleme yaptık. 900 bin kardeşimizin hayatına, ailelerine, hanelerine, yuvalarına, geleceklerine etki eden bir çalışma” diye konuştu.

REKOR SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA

Sarıeroğlu, Alt İşveren İşçilerinin Kamuda İstihdamı Bilgilendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, en yoğun kadroya geçişin Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapıldığını dile getirdi. Buna göre 148 bin 489 sadece Sağlık Bakanlığında kadroya alınmış oldu. Bakan, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 1 Ocak 2018’te çalışma usul ve esasları yayınlayarak 90 gün içerisinde tüm sürecin tamamlanacağını ilan ettiklerini hatırlattı.

Sarıeroğlu Cumhurbaşkanlığı'nda 819 işçinin kadroya alındığını belirterek şu bilgileri paylaştı: "TBMM bin 157, Çalışma Bakanlığı'nda 7 bin 480 kişi, Aile Bakanlığı'nda da 31 bin 991 bin işçi kadroya geçti. Şehir bazında bakılırsa, 114 bin 432 kişi İstanbul'da, Ankara'da 66 bin 512, İzmir'de 34 bin 432 kişi kadroya geçti. İBB'de 21 bin 888, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 4 bin 77 işçi kadroya geçti."


İSTANBUL İLK SIRADA

Sarıeroğlu, en fazla kadroya geçişin İstanbul’da yapıldığını belirterek, bu rakamın 114 bin 432 olduğunu paylaştı. Güvenlik soruşturmasına takılanların ise terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edildiği için elendiğini aktaran Bakan, “Tüm süreç içerisinde sadece güvenlik soruşturmasıyla ilgili 81 ilimizde 3 bin 300’ü aşan kurumda 572 kişi faydalanamadı. Çok abartılı rakamlar, dünden itibaren ifade ediliyor, süreci iller bazında da takip ettiğimiz için verilerimiz net” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Bakan Sarıeroğlu, "Başka çalışmalarımız da olacak. 16 senedir yaptığımız uygulamaların daha iyisine ulaşmak için önümüzdeki dönemde hazırlıkları sürdüreceğiz. İçişleri Bakanlığımız, işe alım süreçleriyle ilgili bir yönetmelik yayınlayacak. Biz de Maliye Bakanlığı ile birlikte işçi alımıyla alakalı çalışmalar içindeyiz" diye konuştu. İşçilerin çalışma koşullarında değişiklik yapacaklarını kaydeden Sarıeroğlu,"Yüzde 10 zam açıklamıştık. 4’üncü dönem toplu sözleşmede 4C'den 4B'ye geçen kardeşlerimiz bu haklardan faydalanacak. Taşeron işçilerimizde gelirlerden çalışma koşullarına kadar iyileştirmeler yapılacak" bilgisini paylaştı.

  • ZOR VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA
  • 90 günlük sürede çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Jülide Sarıeroğlu süreci şöyle anlattı: “81 ilimizdeki tüm valilerimizi, belediye başkanlarımızı bilgilendirdik. SGK il müdürlerimiz tüm süreçte faal görev aldı. Kamu görevlerine 2 bin 285 saat eğitim verildi. Alo 170’den 745 bin çağrıyı cevaplandırdık. Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde herkes üzerine düşen özveriyi gösterdi, emekçi kardeşlerimizle ilgili tarihi bir süreç gösterdik. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır. Çok yoğun bir çaba sarf ettik. Her kesimin hakkını korumak adına irademizi ortaya koyduk. Tüm partilerimizin milletvekilleriyle istişare ettik. Hak-İş, Türk-İş ile yoğun temaslarımızı gerçekleştirdik. Bazı aksaklıkların yaşanması muhtemeldi, planlarımızı yapmıştık. Herkese teşekkür ediyoruz.”


#Taşeron
#Kadro
#Jülide Sarıeroğlu
6 yıl önce