|

95 liralık mesafeye 290 lira ödediler

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yeğeni İbrahim Özal, taksi mağduru oldu. Eşinin kardeşi Mustafa Haitham El-gammal'ı taşıyan taksi şoförü 95 liralık yoldan 290 lirayla birlikte 40 lira otoban ve köprü ücreti almaya çalışınca ortalık karıştı.

Yeni Şafak ve
11:28 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:50 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.
Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yeğeni ve 22. Dönem Ak Parti Milletvekili İbrahim Özal
da dolaylı yoldan taksi mağdurları arasına girdi. Özal’ın eşinin kardeşi Mustafa Haitham El-gammal yurtdışından geldiğinde Atatürk Havalimanı’ndan bindiği takside 33.7 kilometrelik yolda 95 lira ödemesi gerekirken 290 lira ödedi. Konuyla ilgili konuştuğumuz Özal, olayı şöyle anlattı:
Kardeşimin eşi, yurtdışından geliyor. Atatürk Havalimanı’ndan da bize gelmek için havalimanından taksiye biniyor. Takside de Ümraniye’ye gitmek istediğini söylüyor. O sırada bir işim vardı, sonradan eşimin aşağıya indiğini ve kapı önünde taksi şoförüyle tartıştığını gördüm.
Taksi şoförü, kayınbiraderimden 290 lira para almış eşimden de 40 lira otoban ve köprü parası almak
istiyordu. Kayınbiraderimi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden getirmiş. Ben aşağı inene kadar eşim taksi şoförü için
“40 lirayı almadan kaçtı”
dedi. Sitenin güvenliğini aradım, taksiyi tutmalarını söyledim ama plakayı alabilmişler. Ben de gerekli mercileri aradım. Plakayı araştırdığımızda taksi emekli bir memurun çıktı. Ona ulaştık, adamın durumdan haberi yoktu. Şoförle de görüştük, kayınbiraderimin özellikle
Yavuz Sultan Selim Köprüsü
’nden geçmek istediğini söyledi, kayınbiraderim de oradan gitmek istemediğini taksi şoförünün “Trafiğe beni sokmayın, en rahat bu yol” deyip zorla köprüden geçmek istediğini ifade etti. Durumu aksettiğimizde bize ücreti teslim etmek istedi. Bu kez de “Hak geçer” dedik,
Atatürk Havalimanı-Ümraniye arası ücret
neyse onu ödemek istedik, o şekilde anlaştık.

“YANLIŞLARIN CEZASI VERİLİR, VERİLECEK DE”

“18 BİN TAKSİCİYE HAKARET”

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur,
bu tür olayların sıkça yaşandığını dile getirerek, “Bu yapılan yanlış ve terbiyesizce bir davranış. Müşteriye,
“Elime düştün, artık benimsin”
zihniyetiyle bakıp, onu dolaştırmak inanın köprüyü yapanların aklına bile gelmez. Bizler nerede ve kim olursa olsun yanlışın arkasında durmayacağız. Taksimetre ücretleri artık taksici esnafının yüzünü güldürecek seviyede. Arkadaşların yanlış yapma lüksü olmaması gerek” dedi.
  • Uğur, “Yanlış yapanlar cezalandırılıyor ve cezalandırılacak. Artık hiçbir şey gizli kalmıyor. MOBESE kameralarıyla yapılan yanlışlar ortaya çıkıyor. İçinde kötülük barındıran meslektaşlarıma sesleniyorum, bu tür şeyler yapmasınlar, cezalandırılırlar. Bu olayda da biz gereken tüm müdahaleleri yaptık. Ama ülke olarak turistlerin de ne kadar kıymetli olduğunu anladığımız dönemde bu yanlışları kabul etmiyoruz. Bunlar esnaf ahlakına yakışmıyor. “Müşteriyi istediğim yoldan götürürüm, istediğim kadar para alırım” mantığı İstanbul’daki 18 bin taksiciye hakarettir. Bu tür olayların bir daha olmaması lazım. Kimsenin yanlışının arkasında olmayacağız. Gereken yapılacaktır” şeklinde konuştu.
#İbrahim Özal
#Taksi
#Yahya Uğur
#İstanbul
#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
7 yıl önce