|

'ABD doları cezalandırmak için kullanıyor'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington'un para birimi doları, diğer ülkeleri cezalandırmak için kullandığını ileri sürdü. Ruble ve Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı nedeniyle gündeme gelen ulusal para birimleriyle ticaret konusunu değerlendiren Uluslararası Valday Tartışma Kulübü Program Direktörü Yaroslav Lisovolik, Rusya ile Türkiye’nin buna hazır olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:01 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:36 - 5/09/2018 Çarşamba
Diğer
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan dolar açıklaması.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan dolar açıklaması.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus televizyonu Pervıy Kanal'da (Birinci Kanal) yaptığı açıklamada, "Dolar, uluslararası döviz ve finans sistemidir. Bu doğru mu? Evet doğru. Herkes bunu kabul etti, onlarca yıl boyunca bu kuralla yaşadık ve ABD'nin ana döviz sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesini umduk" dedi.

Lavrov, Washington'un başkalarını cezalandırmak için doları baskı aracı olarak kullandığını savunarak, "Hemen dolar cinsinden her türlü banka operasyonlarının hizmetine son veriyorlar. Hem de bunu sadece cezalandırmak istedikleri ülkeye karşı değil, bu ülkeyle ilişkisi olan herkese karşı yapıyorlar" diye ekledi.

Rusya ve Türkiye, ulusal para birimleriyle ticarete hazır

Ruble ve Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı nedeniyle gündeme gelen ulusal para birimleriyle ticaret konusunu değerlendiren Uluslararası Valday Tartışma Kulübü Program Direktörü Yaroslav Lisovolik, Rusya ile Türkiye’nin buna hazır olduğunu söyledi.

Sputnik’e konuşan Uluslararası Valday Tartışma Kulübü Program Direktörü Yaroslav Lisovolik, Rusya ile Türkiye arasında ulusal para birimleriyle ticaret olasılığını değerlendirdi.


Lisovolik "Bana göre buna çok hızlı bir şekilde geçilebilir, zira Türkiye de bölgesel partnerleriyle olduğu gibi Rusya ile de ulusal para birimleri ile alışverişe hazır olduğunu bildirdi. Rusya tarafı da Türkiye tarafı da bu anlamda hazır" dedi.

Bu tarz ticaretin yakın gelecekte olabilecek bir şey olduğunu belirten Lisovolik "Bu doğrultuda doların yerel para birimlerine çevrilmesi sırasında meydana gelen işlem masraflarından da tasarruf etmeyi sağlayabilir" ifadelerini kullandı.


Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rus otomobil üreticilerinin Türkiye ile parça ticaretinde dolar yerine yerel para birimlerini kullanacağını belirtmişti.

#Rusya
#ABD
#Dolar
6 yıl önce