|

Abone rekoruyla hedef büyüttü

Bu yılın ilk dokuz ayında 3,1 milyon net yeni abone kazanan Türk Telekom, güçlü sonuçlarla 2018 hedeflerini büyüttü. Abone sayısı rekor büyüme ile 44,7 milyona çıkaran Türk Telekom, bu yılın ilk dokuz ayında 15 milyar lira üzerinde gelir elde etti. Türk Telekom; gelir büyümesi hedefini yüzde 11’den 13’e yükseltti.

Haber Merkezi
04:00 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:02 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
44,7 milyon abone büyüklüğüne ulaşan Türk Telekom sektördeki açık ara liderliğini sürdürmeye devam etti.
44,7 milyon abone büyüklüğüne ulaşan Türk Telekom sektördeki açık ara liderliğini sürdürmeye devam etti.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, 2018 yılı ilk dokuz aylık finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket; 2018’in ilk 9 ayında son 11 yılın rekor abone büyümesine ve son 10 yılın da rekor gelir artışına imza attı. İlk dokuz ayda rekor abone kazanımı sonucunda 44,7 milyon abone büyüklüğüne ulaşan Türk Telekom böylece sektördeki açık ara liderliğini sürdürmeye devam etti.

ÜÇ AYDA 3,1 MİLYON ABONE

Türk Telekom’un elde ettiği çift haneli büyüme ve buna bağlı yüksek faaliyet kârlılığı da dokuz aylık sonuçlara damga vuran diğer unsurlar oldu. 2018’in ilk dokuz ayında, son 11 yılın en iyi ilk dokuz ay abone kazanımını gerçekleştiren Türk Telekom’un 30 Eylül 2018 itibarıyla toplam abone sayısı ilk dokuz ayda 3,1 milyon artışla 44,7 milyona yükseldi.

GELİRLERDE ÇİFT HANELİ BÜYÜDÜ

Kapsama alanı ve abone sayısı ile sektördeki lider konumunu güçlendiren Türk Telekom, Temmuz-Ağustos-Eylül aylarından oluşan üçüncü çeyrekte 5,4 milyar lira gelir elde etti. Üçüncü çeyrek gelirlerini yüzde 19,1 arttırmasına rağmen şirket, TL'nin sert değer kaybı sonucu yükselen finansal giderler nedeniyle 2.8 milyar lira zarar yazdı. Türk Telekom; kur ve türev pozisyonların etkileri hariç tutulduğunda ise üçüncü çeyrekte 1 milyar lira net kâr elde ettiğini bildirdi.

BU YIL YÜZDE 13’LÜK BÜYÜME HEDEFLİYOR

2018’in ilk dokuz ayında 15 milyar TL’nin üzerinde gelir sağlayan Türk Telekom, yüzde 12,7’lik yıllık büyüme rakamıyla son 10 yılın en yüksek gelir artışını da elde etti. Son 10 yılın en yüksek ilk dokuz ay FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) artışını elde eden şirket, konsolide gelir büyümesi hedefini yüzde 11'den yaklaşık yüzde 13'e yükseltti. Türk Telekom; FAVÖK beklentisini 7,6-7,8 milyar aralığından 8-8,2 milyar TL aralığına, yatırım harcamaları beklentisini ise yaklaşık 4,1 milyar liradan sınırlı artışla yaklaşık 4,2 milyara çıkardı.

FAALİYETLERİN GÜCÜYLE

Üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Faaliyetlerimizin gücünü ön plana çıkaran yılın ilk dokuz aylık sonuçları sayesinde 2018 yılına ilişkin hedeflerimizi büyüttük. 2018 yılının ilk dokuz ayında kaydettiğimiz güçlü gelir büyümesi ve güçlü operasyonel karlılığın ardından gelirlerimizdeki yıllık büyüme hedefini yaklaşık yüzde 11’den yaklaşık yüzde 13’e, FAVÖK’te yıllık öngörümüzü 7,6-7,8 milyar TL’den 8,0-8,2 milyar TL’ye ve yatırım harcamalarındaki yıllık büyüme öngörümüzü de yaklaşık 4,1 milyar TL’den yaklaşık 4,2 milyar TL’ye çıkardık” dedi.


Yatırım harcamaları arttı

Gelişmekte olan ekonomilerin birçoğunun ABD’nin faiz oranlarını yükseltmesi, sıkılaşan mali koşullar ve ticari korumacılık nedeniyle kritik bir üçüncü çeyrek geçirdiğini hatırlatan Doany, şunları kaydetti: “Her zaman olduğu gibi bu süreçte de faaliyet giderlerimiz ile yatırım harcamalarımızda verimliliğimizi artırdık ve nakit akışı yaratılmasına odaklandık. Ulaştığımız finansal sonuçlar tüm faaliyet alanlarımızın gücünü, dayanıklılığını ve değişen ortama uyum sağlamak üzere attığımız erken adımlardan elde ettiğimiz faydaları yansıtıyor. Gelecekte de, kârlı büyüme, sağlam ve güçlü nakit akışı yaratmada etkin yönetim performansımızla, ülke ekonomisine yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz.”

  • 9 ayda 2,6 milyar yatırım yaptı
  • Ülke ekonomisinin zor zamanlar atlattığı kritik bir dönemde devletin ve milletin yanında duruş sergileyen Türk Telekom, ekonomiye duyduğu güvenin ve 2023 Türkiye’sine olan inancının göstergesi olarak yatırımlarına hız kesmeden devam etti. Türk Telekom, 2018 ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yatırım harcamalarını yüzde 76 arttırarak 2,6 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

Doany: Dijital müşteri deneyimi var

Dijital çözümlerle müşteri deneyimine odaklandıklarını belirten Paul Doany konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yatırımlarımızı her bir temas noktasında sınıfının en iyi müşteri deneyimini geliştirmek üzerine yapıyoruz. Başlıca dijital temas noktamız ONLİNE İŞLEMLER uygulamamız ile abonelerimize ücretsiz ödüller sunan SİL SÜPÜR sadakat programımız bu alandaki yükselişimize önemli katkılar sağladı. TAMBU da 7,2 milyon indirmeye ulaştı.”

#Türk Telekom
#Abone
#Paul Doany
5 yıl önce