|

Afrika’da yeni senaryo yazılıyor

Tahsin Öztiryaki, temel hedeflerinin Türkiye’nin ihracatının artırılması ve cari açığının azaltılması olduğunu belirterek, “Cari açığı azaltmak için üretimde girdi olarak kullanılan ara mamullerin ithalatının azaltılmasını sağlayacak önlemler almak” diye konuştu.

Haber Merkezi
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 01:19 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Tahsin Öztiryaki
Tahsin Öztiryaki

Geçtiğimiz yılı yüzde 18,8'lik artış ve 8,2 milyar dolar ihracatla tamamlayan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 2019 için hedefini 10 milyar dolar olarak belirledi. Düzenlediği basın toplantısıyla yeni dönem hedeflerini açıklayan İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, sektörün en önemli ihracat pazarının Avrupa Birliği olduğunu ve en çok ihracatın Almanya'ya yapıldığını aktardı Yeni pazarlara yöneleceklerini anlatan Öztiryaki, Hindistan, Meksika, Çin Rusya, ABD ve Afrika'ya da özel bir önem vereceklerini belirtti.

HERKES O BÖLGEYİ KONUŞACAK

"Afrika'da yeni bir senaryo yazılıyor, yeni bir hayat oluşuyor" diyen Öztiryaki, şöyle devam etti: "Zaman geçtikçe herkes o bölgeyi konuşacak. Kaliteli ürünleri değerinde fiyata satan bir ülkeyiz. Artık Nijerya’dan Kenya'ya uzanan Doğu-Batı hattında yer almayı ve Afrika'yı Türk ürünleri ile buluşturmayı hedefliyoruz.” Öztiryaki, fuarlara özel önem verdiklerini de söyledi.

#​Tahsin Öztiryaki
#Afrika
#İDDMİB
5 yıl önce