|

"Akaryakıt ikmali kesintisiz sağlandı"

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi anlaşıldığı andan itibaren, bayilere kesintisiz akaryakıt ikmali yapılması yönünde talimat verildiğini belirterek, aksi tutum sergileyen üyelerin tespiti halinde gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Yeni Şafak
15:15 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:15 - 18/07/2016 Pazartesi
AA

Okumuş, FETÖ'nün darbe girişimi başladığı ilk anlarda üyelerine talimat verdiklerini aktararak, "Yakıt almak için gelen vatandaşlarımıza, emniyet güçlerine kesintisiz yakıt verilmesi, hiçbir şekilde yakıt ikmalinin aksatılmaması gerektiği ve hiçbir istasyonun kapatılmaması talimatını verdim. Zaten aksi tutum sergileyen bayiler üyemiz olamaz." diye konuştu.



Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Mutlu Gül de tüm istasyonlarında hiçbir aksama olmadan satışların devam ettiğini bildirdi.



Gül, "15 Temmuz Cuma akşamı yapılan 'darbeye kalkışma' haberini alır almaz derhal şirketimizin ilgili birimleri ile iletişime geçtik. Stratejik olarak önem arz eden dolum terminallerimizde ve ikmal noktalarımızda güvenlik önlemlerimizi en üst seviyeye çıkararak faaliyetin kesintisiz olarak devam etmesini sağladık." ifadelerini kullandı.



Demokrasiye karşı yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Gül, "Bunun yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajları doğrultusunda tüm akaryakıt istasyonlarımızın açık olması, faaliyete devam edilmesi ve fırsatçılık yapmadan vatandaşa gereken hizmetin verilmesi hususunda uyarılarda bulunarak kontrollerini sağladık. Akaryakıt satışlarının aksadığı yönünde çıkan haberlere karşı ise saha personelimize, bayilerimize, sosyal medya ve web sitemiz aracılığı ile 'Tüm istasyonlarımızda akaryakıt satışlarımız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' mesajını ilettik." değerlendirmesinde bulundu.



Gül, darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensuplarının hak ettikleri cezaya çarptırılması temennisini de iletti.



#FETÖ'nün darbe girişimi
#Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş
#Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Mutlu Gül
8 yıl önce