|

Akıllı şehir için protokol imzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Enerjisa ortaklığında 3.6 milyon lira bütçeyle gerçekleştirilecek "Akıllı Şehir Gaziantep Projesi"nin protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Enerji meselesine en hayati mesele olarak bakıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
16:17 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:34 - 26/12/2016 Pazartesi
AA
'Akıllı Şehir Gaziantep Projesi'nin protokolü imzalandı.
'Akıllı Şehir Gaziantep Projesi'nin protokolü imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Enerjisa ortaklığında 3,6 milyon lira bütçeyle hayata geçirilecek, "Akıllı Şehir Gaziantep Projesi"nin protokolü imzalandı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, enerjinin memleket meselesi olduğunu belirterek bugün Ortadoğu'da akan kanın, gözyaşının arkasındaki en önemli meselenin enerji olduğunu söyledi.



İnsanlık tarihi kadar eski bir mesele olan enerjide zamanın ruhunun iyi yakalanması gerektiğini ifade eden Şahin, bilgi ve teknoloji çağını yakalamak için teknolojiyi kullanan bir altyapıyı mutlaka oluşturmak gerektiğini belirterek artık kalkınmanın, demokrasinin yerelde başladığını ve ülkelerin yanı sıra şehirlerin de yarıştığını vurguladı.



Şahin, şehir yarışında "Ben çok iyiyim" demekle iyi olunmadığına dikkati çekerek, Gaziantep'in gelecek dönemde teknolojiyi kullanan altyapısıyla diğer kentlere örnek olacağını dile getirdi.



Yenilenebilir enerjinin önemine değinen Şahin, en büyük enerji tüketicisinin şehirler olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:



"Şehirlerin bu konuda önce belediyeler kendinden başlamak üzere bu yenilenebilir enerjide çok ciddi manada kendini geliştirmesi ve ciddi yatırım yapması gerekiyor. Biz ulaşım master planını yaparken enerji master planını da yapmaya başladık. Bu çok önemli bir vizyondur. Beraberinde hem GASKİ'nin enerji santraliyle ilgili hem belediyenin ilgili birimlerindeki enerjiyle ilgili kısımlarda solar otoparkından tutun, güneş santrallerine, rüzgar ölçümlerinden jeotermal kaynaklara kadar baktığımız bir noktadayız. Büyükşehir Belediyesi olarak enerji meselesine en hayati mesele olarak bakıyoruz. O yüzden de en iyi, en kuvvetli paydaşlarla koordine olmamız ve bunu hep birlikte başarmamız gerekiyor. Aydınlatmasından tutun yenilenebilir enerjisine kadar bunu bir yazılım modülüne dönüştürüp burada vatandaşın hayatına dokunabilecek şekilde bir çalışma altyapısını bugün hep birlikte başlatıyoruz. Bu protokolle akıllı şehir konusunda, inşallah teknolojiyi daha iyi kullanan ve bundan istifade eden bir şehir vizyonunu hayata geçirmek zorundayız."



Konuşmaların ardından Şahin ve Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, "Akıllı Şahir Gaziantep Projesi"nin protokolünü imzaladı.






#Gaziantep
#Fatma Şahin
#Akıllı Şehir Gaziantep Projesi
#Enerjisa
7 yıl önce