|

Aliağa’da BP-Socar ortaklığı

Socar Türkiye ve BP, Türkiye’de dünya standartlarında bir petrokimya kompleksi kurmak ve işletmek amacıyla iş ortaklığı kurma olasılığını değerlendirmek üzere ‘Çerçeve Anlaşması’ (HoA) imzaladığını duyurdu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 00:21 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Socar Türkiye ve BP firmaları anlaştı.
Socar Türkiye ve BP firmaları anlaştı.

İzmir Aliağa’da kurulması değerlendirilen tesis, yılda 1,25 milyon ton saflaştırılmış tereftalik asit (PTA), 840 bin ton P-Ksilen (PX) ve 340 bin ton benzen üretecek. PTA; gıda ve içecek kapları, ambalajlama malzemeleri, kumaş, film ve diğer tüketici ve sanayi uygulamaları da dahil pek çok ürünün hammaddelerinden biri olan polyester üretiminde kullanılıyor.

2023’TE DEVREYE ALINABİLİR

Muhtemel bir ortak yatırım konusunda 2019’da kesin bir karara varmak üzere çalışmalarını sürdüren BP ve SOCAR’ın böyle bir karar almaları halinde 2023’te yeni tesisin devreye alınması söz konusu olacak. Konuya ilişkin SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, “Aliağa’da inşa edilmiş büyük rafineri ve petrokimya tesisimizin sunduğu imkânlardan yararlanarak, kardeş iki ülke olan Türkiye ve Azerbaycan’ın ekonomilerine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

#​​Socar Türkiye
#BP
#Ortaklık
#Aliağa
5 yıl önce
default-profile-img