|

Alman acentelerden turizm desteği

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye'nin yaşadığı bu zor günlerde yanında olduklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:31 - 25/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği'nin (AKTOB), Alman Seyahat Acenteleri Birliği ile ortaklaşa düzenlediği Türk-Alman Forumu'nda konuşan Norbert Fiebig, Türkiye'nin yeri doldurulamaz bir ülke ve o yüzden eşsiz bir değere sahip olduğunu söyledi.


Fiebig, “Kişisel olarak Türkiye ve Türk turizm endüstrisine çok ciddi bağımlılığımız var. Alman dostlarınız yanınızda” diye konuştu. Türkiye'nin 5 yıldızlı otellerinden butik otellerine çok farklı versiyonlara sahip olmasının Alman müşterileri çok memnun ettiğini söyledi ve 2016'da bu kadar dramatik gelişmeyi hiçbirinin beklemediğini dile getirdi.



MEDYA DİKKATLİ OLMALI


Fiebig, “Tüm Avrupa belki tüm dünyayı kasıp kavuran terör müşteride güven endişesi oluşturdu ve korku oluşturdu. Paris, Brüksel, Almanya'nın kapısında da yaşanan bu tür saldırılar, dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvende hissetmenin mümkün olmadığını gördük. Müşterilerimize Türkiye'de yüzde 100 güvende hissedebileceğini anlatmamız lazım” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, geçmişten bugüne Almanya'nın bizim en büyük ticarî ortaklarımızdan ve en önemli müttefiklerimizden biri olduğunu söyledi. Almanya ile diplomasi ve iletişim kanallarımızın her zaman açık kaldığını kaydeden Avcı, “Türkiye ve Almanya arasında kapsamlı siyasi bağlar, önemli bir Türk nüfus ile oluşan sosyo kültürel bağlar, yoğun ekonomik ve ticari ilişkiler ve bölgesel konulardaki ortak çıkarlar her iki ülke için de büyük önem arz eden, vazgeçilmesi güç bağlarımızdır”dedi.


#Norbert Fiebig
#Alman acenteler
7 yıl önce