|

Altay için üretim imzası

Altay tankının seri üretim sözleşmesi, dün Ankara’da imzalandı. MBC ile varılan anlaşmaya göre; 250 Altay ana muharebe tankının seri üretimi planlanıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:40 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Altay tankının tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimi gerçekleştirilecek.
Altay tankının tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimi gerçekleştirilecek.

Sözleşme, ömür devri lojistik desteğini, Tank Sistemleri Teknoloji Merkezi (TSTM) kurulumunu ve işletilmesini de kapsıyor. İlk Altay tankının, 18 ay sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi öngörülüyor.

Sözleşme kapsamında bir adet insansız kuleli Altay tankının tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimi gerçekleştirilecek. Altay tankı 120 milimetrelik tank topu, modern atış kontrol sistemi, geliştirilmiş beka yeteneği, lazer güdümlü tank topu ateşleme yeteneği gibi birçok teknik özelliğe de sahip olacak.

İLKİNDE YERLİ MOTOR YOK

Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Sözleşme, tarafların kendilerini maksimum ölçüde optimize ederek, maliyet etkin bir tank ortaya çıkarmak üzere yaptıkları çalışmanın sonucu oldu” dedi. İlk teslim edilecek Altay tankının motorunun yerli olmayacağını, ilerleyen aşamadaki yerli motorun kullanılacağını söyledi. Demir, orta sınıftaki zırhlı araçların bazılarını uzaktan kumandalı, bazılarını insansız yapma çalışmaları olduğunu söyledi.

  • BU İŞİ MUTLAKA BAŞARACAĞIZ
  • BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da proje değerlendirme aşamasında ciddi sınavlardan geçtiklerini belirterek, “Türk girişimciler olarak biz dünyanın en iyi tankını üreteceğiz. Yüzde 100 yerli ve milli tank olacak. Rabbim bizi mahcup etmesin. Bu işi mutlaka başaracağız” dedi,
#Altay tankı
#BMC
5 yıl önce