|

Amatöre vergi iadesi müjdesi

Amatör sporcuları bulunan kulüplerin merakla beklediği düzenleme çıktı. Spor kulüplerince, sporcu ücretleri üzerinden ödenen gelir vergisi tutarları, amatör dallarda kullanılmak üzere ilgili işverene iade edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:45 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Amatör kulüplerin merakla beklediği düzenleme çıktı.
Amatör kulüplerin merakla beklediği düzenleme çıktı.

Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının, "Sporcu Ücretlerinden Tevkif Yoluyla Alınan Gelir Vergisinin İadesi Hakkında Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle spor kulüpleri ve sportif sahada faaliyette bulunan sermaye şirketleri tarafından sporculara ödenen ücretler üzerinden ödenen gelir vergisi tutarlarının, ilgili işverenlerce açılan özel hesaplara iadesi ve bunların kullanılmasına ilişkin esaslar düzenlendi. Buna göre, Türkiye'de faaliyette bulunan spor kulüpleriyle bu sahada faaliyet gösteren sermaye şirketleri tarafından sporculara ödenen ücretlerden alınarak vergi dairesine yatırılan gelir vergisi tutarlarının, amatör spor dallarında kullanılmak üzere ilgili işverene red ve iadesi sağlanacak.

KULÜPLER UZUN SÜREDİR BEKLİYORDU

Amatör spor dallarının kapsamında Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF) düzenlenen süper lig, birinci lig, ikinci lig ve üçüncü lig dışındaki futbol ligleri ile bazı spor federasyonlarının bünyesinde yer alan profesyonel şube dışındaki dallar yer alıyor. İade uygulamasından, Spor Genel Müdürlüğü veya TFF'ye tescil edilmiş, Türkiye'de faaliyette bulunan spor kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu veya bağımsız spor federasyonlarına kayıt ve tescilini yaptıran sportif sahada faaliyette bulunan sermaye şirketleri faydalanabilecek. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın da aralarında olduğu kulüpler, uzun süredir düzenlemenin çıkarılmasını talep ediyordu.

  • Düzenlemenin ayrıntıları
  • Gelir vergisinin iadesi uygulamasından, sadece sporculara ödenen ücretlerden alınan ve beyan edilerek vergi dairesine ödenen tutarlarla sınırlı olmak üzere faydalanılacak. İşverene tabi ve belirli bir iş yerine bağlı çalışanlara hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar ile sağlanan ve parayla temsil edilebilen menfaatler ücret kapsamında vergilendirilirken, sporculara, bu faaliyetlerine ilişkin aylık ücret, başarı primi, maç başı ücreti, imza parası, imaj hakkı ve sair adlarla yapılan ödemeler ve sağlanan menfaatler, ücret kapsamında değerlendirilecek.
  • MAYIS AYI VERGİLERİ İADESİ YAPILACAK
  • 1 Mayıs’tan itibaren ödenen ücretler üzerinden alınan vergilerin iadesi yapılacak. Bu kapsamda, mayıs ayında sporculara ödenen ücretler üzerinden tevkif edilerek haziran ayında verilmesi gereken muhtasar beyanname ile beyan edilen ve ödenen tevkifat tutarları, tahsil edildiği tarihi takip eden 5 iş günü içinde ret ve iadesi yapılarak mükelleflerce bildirilen özel hesaba veya hesaplara aktarılacak.
#Amatör Sporlar
#Vergi
6 yıl önce