|

Anadolu Farm yöneticilerine operasyon

Çiftlik Bank benzeri vurgun yaptığı ve yaklaşık 200 milyon TL para topladığı belirlenen Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren Anadolu Farm’ın yöneticilerine operasyon yapıldı. Firmanın 3 yöneticisi gözaltına alınırken, mal varlıklarına el konuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:02 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Firmanın 3 yöneticisi gözaltına alınırken, mal varlıklarına el konuldu.
Firmanın 3 yöneticisi gözaltına alınırken, mal varlıklarına el konuldu.

İnternet üzerinden faaliyet yürüten ve Çiftlik Bank benzeri yapılanmayla üyelerinden para topladığı öne sürülen Kayseri merkezli firmanın 3 yöneticisi gözaltına alındı.

VARLIKLARINA EL KONULDU

Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri’de faaliyet gösteren ve halk arasında Anadolu Farm olarak bilinen, Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Oto Tur. Gıda Lokanta San. Tic. A.Ş. isimli firma yöneticilerine yönelik operasyon yaptı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı F.Ö. ile Şube Müdürü V.M. ve A.Ö gözaltına alındı. Firmanın Genel Merkezi, şubeleri ve şahısların adreslerinde yapılan aramalarda firma ve şahısların adına kayıtlı banka hesapları ile taşınmaz mal varlıklarına el konuldu.

200 MİLYON TL TOPLAMIŞLAR

Kayseri merkezli faaliyet gösteren ve yılda yüzde 300’e varan oranlarda kâr vaat eden Anadolu Farm’ın bir yılda 200 milyon TL para topladığı öğrenildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın incelemeye aldığı, 44 bin üyesi bulunan sistemde 2 hafta önce tüm ödemeler durdu.

AYNI YÖNTEMLE OYALIYOR

Anadolu Farm’ın, Çiftlik Bank ile söylem benzerliği dikkat çekiyor. İnceleme başladıktan sonra üye ödemelerini günlükten haftalığa çıkaran ve sonra da durduran Anadolu Farm’ın üyelerini "İnceleme nedeniyle hesaplarımız bloke edildi. Bu yüzden ödeme yapamıyoruz" şeklinde oyaladığı öğrenildi.

#Anadolu Farm
#Çiftlik Bank
6 yıl önce