|

Anadolu’nun bitkileri şifa olacak

Bodruma 10 milyon lira yatırımla bitkisel üretim tesisi kuruldu. Türkiye’nin ilk bitkisel ilaç fabrikası, üretiminin 5 katı sipariş aldı. Anadolu’nun endemik bitkileri Avrupalıya şifa olacak.

Haber Merkezi
04:00 - 24/03/2019 Pazar
Güncelleme: 01:35 - 24/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
İmmuNat Bitkisel İlaç Aş’ye ait fabrika
İmmuNat Bitkisel İlaç Aş’ye ait fabrika

Bitki zenginliği bakımından dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Türkiye, yeni kurulan fabrika ile dünyaya bitkisel ilaç ve hammadde satacak. Bodrum’da 10 milyon TL yatırımla üretime başlayan İmmuNat Bitkisel İlaç Aş’ye ait fabrika 200’den fazla endemik bitkiyi ilaç sanayisine kazandıracak. Hedeflerinin Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş bitkileri küresel pazarlara satmak olduğunu belirten İmmuNat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akar, “Yıllık 20 milyon dolar değerinde kozmetik, ilaç ve gıda sektörünün ihtiyacı bitki özü üreteceğiz. Daha ilk ayda yıllık üretimimizin 5 katı sipariş aldık. Önümüzdeki aylarda 40 milyon TL daha ek yatırımla üçüncü tesisimizi de kuracağız. İlk yılımızda 12 milyon dolar ihracat hedefliyoruz” dedi.


BİN ÇİFTÇİYE EK GELİR KAPISI

2 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan fabrikanın Türkiye’de büyük bir açığı kapattığını anlatan İmmuNat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akar, “Bu tesisle 100 kişiye doğrudan istihdam sağladık. Çiftçilere sağladığımız desteği de katarsak bin kişiye dolaylı yoldan gelir kapısı açtık” dedi.

Fabrikanın tarıma dayalı sanayi konusunda önemli bir hamle olduğunu dile getiren Akar, şunları söyledi: “Yıllık 500 ton bitkiyi işleme kapasitemiz var. Kendi bitkilerimizi yetiştirip, dışa bağımlılıktan kurtulacağız. İlaç sanayinin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde yatırım yaptık. Tarım sadece buğday ve bakliyat gibi malzemelerle düşünülmemeli. Tarıma dayalı sanayi modeli yükselişte.”

#​Bodrum
#Bitkisel üretim
#Üretim
5 yıl önce