|

"Ani ölüm iş dünyası için sarsıcı oldu"

Albayrak Holding CEO'su ve MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat, ünlü işadamı Mustafa Koç'un vefatı üzerine başsağlığı diledi. Doç. Dr. Bolat, " Koç grubu da kurumsallaşmış, büyük bir grup. Yollarına devam edecekler ama iş dünyası açısından beklenmedik bu ani ölüm sarsıcı oldu" dedi.

Yeni Şafak
13:24 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:44 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TvNet'te canlı yayına konuk olan Doç. Dr. Bolat, Koç Grubu'nun gerek ciro gerekse sahip oldukları üretim tesisleri ile Türkiye'nin bir numaralı şirketlerinden biri olduğunu dile getirerek, " Mustafa Koç da, Koç Ailesi'nde üçüncü nesli temsil ediyordu. Spora düşkündü. 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucusuydu. Ali Koç ile de toplantılarda görürdüm ama sayın Mustafa Koç ile birebir temasımız olmamıştı. Davos'a gideceği bekleniyordu. Ama işte ölüm bir anda gelip yakalıyor. Koç grubu da kurumsallaşmış, büyük bir grup. Yollarına devam edeceklerdir. Ama iş dünyası açısından beklenmedik bu ani ölüm sarsıcı oldu. Son haftalarda yaprak dökümü gibi cenaze haberleri oluyor. Albayrak Ailesi'nin kıymetli halası vefat etmişti. Aralık- Ocak ayı sarsıcı haberlerle geçti. Ama işte bu tür ölümler insana ahiret gerçeğini de hatırlatıyor. Kalanlar açısından da hatırlatma vazifesi görüyor. Tekrardan ailesine sabırlar, kendisine de Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.



"İŞ ALEMİNİN BAŞI SAĞOLSUN"

Doç. Dr. Bolat, Koç Grubu'nun geçmişiyle ilgili bilgiler de vererek, "Koç Grubu yola çıktığı dönemden bu yana sanayi gruplarındandı. Dede Vehbi Koç temeli atmıştı. Sayın Mustafa, Ali ve Ömer Koç döneminde gerekli profesyonel duruma ulaşmıştı. Stratejik kararlar onlar tarafından alınıyordu. Çok büyük sektörlere girdiler. 60-70 yıllarında otomativ sektöründe büyük sıçrama gösterdiler. 2001'den sonra Yapı Kredi'yi alarak bankacılıkta güçlü bir konuma ulaştılar. Bankacılık, perakende- perakendeden çıkış yaşadılar, otomotiv sektöründe büyük yoğunlaşma gösterdiler. Aygaz ve Opet'e ortak oldular. Koç, sabancı, çalık gibi gruplar enerji sektörüne yoğunlaşmışlardı. Beyaz eşyada liderlikleri vardı. Birçok başka sektörlerde de yatırımları oldu. Yan şirketleri ile de devasa bir ekonomik boyuta sahiplerdi. İktidar ile muhalefetle ilişkiler açısından da tartışmalı durumları oldu. Ama tabii artık Mustafa Koç için söylenecek tek kelime Allah rahmet eylesin, ailesinin de iş aleminin de başı sağolsun" şeklinde konuştu.




#Albayrak Holding
#Doç.Dr. Ömer Bolat
#Mustafa Koç
#Koç Grubu
#Mustafa Koç vefat etti
8 yıl önce