|

Antalya G-20’ye hazırlanıyor

Kasımda G20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya’da, tüm kurumlar yoğun bir çalışma yürütüyor. Havadan, denizden ve karadan korunacak olan Belek’te, liderler için alternatifli odalar hazırlandı, odalara kurşun geçirmez camlar takıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/10/2015 Pazar
Güncelleme: 22:07 - 17/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Dünya ekonomisinin yaklaşık 90'ını, ticaretinin yüzde 80'ini ve nüfusunun 3'te 2'sini temsil eden G-20 ülkelerinin liderleri, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da bir araya gelecek. Zirvenin 15 ve 16 Kasım'da yapılacağı Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde hazırlıklar son hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, havalimanından Belek Turizm Merkezi'ne uzanan 32 kilometrelik karayolunda asfalt, köprü, kaldırım ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.



ÜST SEVİYEDE GÜVENLİK


Söz konusu dönemde en önemli unsurlardan biri güvenlik olacak. G20 Liderler Zirvesi nedeniyle Belek, “yüksek güvenlikli bölge” ilan edildi. Antalya Havalimanı ile Belek arasındaki karayolu, yüz ve plaka tanımalı yüzlerce MOBESE ile donatıldı. Zirvenin yapılacağı bölge, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik tarafından, havadan, karadan ve denizden korumaya alınacak. Liderlerin bulunduğu dönemde bölgede uçuş yapılmaması için hava sahası oluşturuldu.



KURŞUN GEÇİRMEZ CAMLAR


Liderlerin kalacağı otellerde alternatifli odalar hazırlandı. Genel olarak liderlerin kullanması muhtemel asansörler filmle kaplandı, camlar kurşun geçirmeyen camlarla değiştirildi. Bazı otellerde istek üzerine liderlerin kalacağı odalardaki hareketli mobilyalar kaldırıldı veya sabitlendi.







Zirveye büyük katılım bekleniyor


Zirveye, ABD, İngiltere, Rusya Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderleri ile Türkiye'nin davet ettiği ülkelerin liderlerinin katılması bekleniyor.



Tüm etkinlikler iptal


Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanmış bölge otellerinde, lükste ve konforda sınır tanımayan villalar bulunuyor. Fakat liderler için villalar güvenlik gerekçesiyle tercih edilmedi. Bunun yerine ana binadaki kral daireleri veya süit odalar tercih edildi. Bu arada oteller, konaklama yapılacak ülke liderlerinin önceki kaldığı otellerle iletişime geçerek liderlerin neler istediği konusunda bilgi aldı ve alternatifli odalar hazırlandı. G-20 Liderler Zirvesi nedeniyle kasım ayında tüm kongre ve spor turnuvaları iptal edilen otellerde fiyatların bir miktar arttığı da belirtildi.



Antalya için fırsat


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, yaptığı açıklamada, G-20 Liderler Zirvesi'nin Antalya için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Kızıldağ, “Bu toplantı Antalya için tarihi bir fırsat. Yüzlerce, binlerce gazete ve televizyonda Antalya ismi geçecek. Bu ciddi bir reklam. Türkiye'nin yerini bilmeyen insanlar Türkiye'yi öğrenecek” dedi.





#G20 Zirvesi
#g20 antalya
#Belek Turizm Merkezi
9 yıl önce