|

Antalya Hint düğünlerine talip

Antalya, 28 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında Hindistanlı düğün organizasyon firmalarını ağırlayacak.

Yeni Şafak
08:44 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:46 - 27/05/2017 Cumartesi
Diğer
Antalya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan ziyaretinde gündeme getirdiği Hint düğünlerine talip. Hedef Antalya’yı 10 milyar dolar cirosu olan Hint düğünlerinin başkenti yapmak.
Antalya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan ziyaretinde gündeme getirdiği Hint düğünlerine talip. Hedef Antalya’yı 10 milyar dolar cirosu olan Hint düğünlerinin başkenti yapmak.

Bir turizm şirketi yöneticisi Bünyat Özpak, Hindistan’da bütün düğünleri, düğün acentelerinin yaptığını belirterek Türkiye olarak bu pastadan pay alabilmek için Hindistan’ın en büyük yaklaşık 120 düğün acentesini Türkiye’ye getireceklerini söyledi. Yaklaşık 10 milyar dolar cirosu bulunan Hint düğünlerinin Türkiye’de daha fazla gerçekleştirilmesi için çalışma yaptıklarını kaydeden Özpak, “Amacımız, Turizmin başkenti Antalya’yı Hint düğünlerinin de başkenti yapmak” dedi.

Antalya’daki organizasyonun önemli olduğuna işaret eden Özpak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki ülke arasında yapılmış düğün turizmine yönelik en büyük turizm tanıtma hareketi olacak. Hindistan’dan dışarıda yapılmış bütün düğünlerin yüzde 80’ini bu acenteler gerçekleştiriyor, tamamen hedefe yönelik bir organizasyon. Onun için şu ana kadar böyle bir organizasyon yapılmadı. Yaklaşık 120 acente, aileleriyle gelecek. 300 civarında katılım olacak. Sadece Hindistan’dan acenteler değil, Rusya ve Ukrayna’nın da en büyük grup üretme kabiliyeti olan acenteleri getiriyoruz. Büyük kongre, konferans kabiliyeti olan acenteleri ağırlıyoruz.”

Vatan'daki habere göre, Antalya’nın düğün organizasyonları için avantajlı olduğuna dikkati çeken Özpak, Tayland’ın, Hintliler’in en çok tercih edilen destinasyon olduğunu anlattı. Özpak, Turizm Merkezi Belek’te düzenleyecekleri organizasyonda teknik oturumlardan konferanslara Türk gecesinden tematik eğlence programlarına kadar etkinlikler olacağına değindi.

#Hindistan
#Hint
#Düğün
#Antalya
#Turizm
7 yıl önce