|

Aracının zararı çiftçiye yansıyor

Ülke ekonomisini zor durumda bırakan stokçular ve fırsatçıların oyunları bitmiyor. Ülke ekonomisini değil cebini düşünen aracılar çiftçiden ucuza aldığı ürünü fahiş kârlarla elinden çıkarıyor ya da stok yaparak piyasayı yükseltiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 10/10/2018 Wednesday
Güncelleme: 02:21 - 10/10/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Aracılar elinde kalan malın parasını çiftçiden çıkarıyor.
Aracılar elinde kalan malın parasını çiftçiden çıkarıyor.

Devletin bu aracıların oyununu bozmak için attığı adımlar ise çiftçinin canını yakıyor. Aracıların stokçuluk ve fırsatçılık yaparak piyasayı yükseltmemesi için ithala yönelen hükümet, böylelikle pazarı çeşitlendirerek fiyatı düşürmek için mesai harcarken, aracılar da elinde kalan malın parasını çiftçiden çıkarıyor.

İTHALAT YAPILMADAN FİYATLAR DÜŞTÜ

Konya'ya bağlı Cihanbeyli ilçesinde yaşayan Naci Maraş isimli vatandaş, gazetemizi arayarak bu duruma karşı devletin adım atması gerektiğini söyledi. Devlet tarafından çıkarılan kararnamelerle gümrük vergisini sıfırlaması sonrasında ürettikleri mısır ve buğday gibi mahsullerin fiyatlarının 20-30 kuruş düştüğünü belirten Maraş, maliyetlerin ise yüzde 40 arttığını dile getirdi. Maraş, "Aracıların, henüz başlamayan ithalat hamlesine karşın alımlarda çiftçiyi kurban etmesi ülkenin birçok bölgesindeki çiftçileri iş yapamaz kıldı" dedi. Bu durum, stokçuluğun boyutunu da gösterdi.

#Çiftçi
#Tarım
6 years ago