|

Arazinin kralı baştan yapıldı

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve adeta evrim geçiren Dacia Duster Mart 2018’de Türkiye’de satışa sunulacak. Bir önceki nesliyle tamamen farklı olan ama genlerini koruyan Duster’ın 5 yıldır Türkiye’nin lider 4x4’ü olduğunu söyleyen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Net ve anlaşılır fiyat politikamız ile her Dacia modeli, paranızın karşılığını fazlasıyla veriyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:07 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Dacia Duster
Dacia Duster

Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oldu. Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan global lansmanla tanıtılan Dacia Duster yeni dış tasarımıyla, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor.

TEKNOLOJİYLE DONATILDI

Bir önceki nesilden hiçbir parçanın kalmadığı 4x2 ve 4x4 versiyonları bulunan Duster, aynı zamanda gerçek bir SUV’un konforunu ve off-road becerisini bünyesinde barındırıyor. Ergonomik olarak geliştirilmiş sürüş konumu, pratik iç mekan özellikleri ile Yeni Duster’da yolculuklar daha konforlu hale geliyor. Ayrıca geliştirilmiş ses yalıtımı da iç mekanda algılanan sesleri yarı yarıya azaltıyor. 360° kamera, hız ayar ve sınırlayıcı, yokuş iniş destek sistemi (HDC), yokuş kalkış destek sistemi (HSA), elektrik takviyeli direksiyon, otomatik yanan farlar, eller serbest Dacia kart sistemi, perde hava yastıkları, kör nokta uyarı sistemleri yer alıyor.

YARIM MİLYON SATILDI

Yeni Duster’da ki motor seçeneklerinin arasında 1.6 SCe 115 beygir (4x2 ve 4x4) ve 1.2 TCe 125 beygir (4x2 ve 4x4) benzinli ve manuel ile 1.6 SCe 115 beygir motorunun bir LPG versiyonu da opsiyonel olarak mevcut olacak. Ayrıca 1.5 dCi 90 beygir (4x2) ve 1.5 dCi 110 beygir (4x2 ve 4x4) dizel motorları manuel vites seçeneği ile birleşiyor. 1.5 dCi 110 beygir 4x2 versiyonu EDC otomatik vites seçeneği de bulunuyor. Dacia, Kasım 2017’nin sonunda, global olarak satışlarını yüzde 11,8 artırıp 534 bin 657 adet ile yeni bir satış rekoruna imza attı. Türkiye’de ise Dacia, aynı dönemde 40 bin 921 satış adedine ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre 0,2 puan artış ile yüzde 5 pazar payına ulaşarak yükselişini sürdürdü. Dünyada ise 6’ıncı sırada bulunan Duster, Türkiye’de satışa sunulduğu 2010 yılından bugüne dek 87 bin 684 adet, Ocak - Kasım 2017’de ise 13 bin 818 satış adedi kaydetti. Duster, Dacia’ya Türkiye’de son 5 yılın 4x4 otomobil lideri ünvanını kazandırdı.

DIŞ TASARIMDA DEVRİM

Yeni Duster’ın kıvrım detaylarıyla daha yatay görünüme sahip kaputu ise otomobile oldukça güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yan görünüm, aracın SUV kişiliğini vurguluyor. Yeni 17 inç jantlar ve artı stoplarla otomobile daha iddialı bir kişilik kazandırıyor.

Türkiye Dacia sosyalde 1 numara

Dacia topluluğu üyeleri 2017 Frankfurt Otomobil Fuarında gerçekleştirilen Yeni Duster’ın tanıtımında özel konuk olarak yerlerini almıştı. Dacia topluluğu, tanıtım faaliyetleri Dacia’nın başarısına büyük bir katkı yaptı. Öte yandan, şu anda aracın sosyal medyada dört milyon takipçisi bulunuyor. Türkiye, 719 bin ile Dacia’nın en fazla Facebook takipçisinin olduğu ülke konumunda bulunuyor.

PARANIZIN KARŞILIĞINI ALACAKSINIZ

Lansmanda konuşan Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, Dacia'nın Türkiye pazarında yükseliş trendini sürdürdüğünü söyledi. Çağdaş sözlerine şöyle devam etti: "Binek + hafif ticari araç pazarında, 2 sıra yükselerek Marka sıralamasında 6'ıncı sıraya yükseldik. Dacia olarak sürpriz yeteneklerle dolu ve akıllıca tasarlanmış yalın bir ürün gamına sahibiz. Bunu yaparken sağlam ve güvenilir otomobilleri, başarısı kanıtlanmış teknolojiler ve güçlü servis ağımız ile destekliyoruz. Net ve anlaşılır fiyat politikamız ile her Dacia modeli, paranızın karşılığını fazlasıyla veriyor. Dacia’nın amiral gemisi Duster, Dacia’ya Türkiye’de son beş yılın 4x4 otomobil lideri ünvanını kazandırdı. Otomatik vitesin eklenmesiyle Dacia ailesi genişliyor. Mart ayında pazara sunacağımız Yeni Duster ile Marka’nın Türkiye pazarında yükselişi devam edecek."


#​Frankfurt Otomobil Fuarı
#Dacia Duster
#Türkiye
#Berk Çağdaş
6 yıl önce