|

Asgari ücret tespiti başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bir kez daha çalışmalarına başlayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:45 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, yarın çalışmalarına başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, geçinebilir bir ücreti belirlemesinin mümkün olmadığını söyledi. İnanç, “Doğrudan 6,5 milyon, aileleriyle birlikte ise 26 milyon insanımızı ilgilendiren bu kararın en doğru biçimde ve elbette dar gelirli emekçiler lehine alınması gerekir" dedi.



4 KİŞİLİK AİLE BAZ ALINMALI ÖNERİSİ


Komisyonun en önemli sorunlarından birinin, temsil yapısı olduğunu söyleyen İnanç, şu duruma dikkat çekti: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı değiştirilmelidir. Ülkemizin güçlü konfederasyonu HAK-İŞ de komisyonda yer almalıdır."



Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun daha adil bir temsil düzeyine erişmesi gerektiğini söyleyen İnanç, "4 kişilik bir ailenin geçim ücreti baz alınarak asgari ücret belirlenmelidir. Asgari ücretliye, işveren teşviki gibi nakit teşvik verilmelidir. Asgari ücretten gelir vergisi alınmamalıdır. Ücretliler de tıpkı diğer kesimler gibi vergiyi doğuran işlem için harcadıkları parayı gider yazabilmeli, KDV'sini iade alabilmelidir" dedi.







#Asgari ücret
#2017'de asgari ücret
#Asgari Ücret Tespit Komisyonu
7 yıl önce