|

ASPİLSAN'dan uzun ömürlü batarya

Şirket Genel Müdürü Ferhat Özsoy "Özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin acil ihtiyacı olduğuna inandığımız uzun ömürlü, uzun süre dayanabilen bataryaları tasarladık. Dolayısıyla çok batarya taşıma veya sık şarj ihtiyacını, bunu şimdilik telefonlarımız için söyleyemiyoruz ama özellikle telsizlerimiz için inşallah önlemiş olacağız"diye konuştu.

Yeni Şafak
11:25 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 09:28 - 20/03/2016 Pazar
AA

Türkiye'nin yerli sermayeyle kurulan milli kuruluşlarından Askeri Pil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ASPİLSAN), Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu uzun ömürlü bataryalardan üretti.



Şirket Genel Müdürü Ferhat Özsoy, yaptığı açıklamada, ASPİLSAN'ın kurulduğu günden bu yana çok çeşitli bataryalar üretmesinin yanı sıra pil blokları ve uçak aküleri üzerinde de uzmanlaştığına dikkati çekti.



En ileri teknolojideki cihazlara dahi batarya üretebilecek kadar kendilerini geliştirdiklerini vurgulayan Özsoy, şöyle konuştu:


"Özellikle taşınabilir güç kaynakları üzerinde odaklandık. Askeri birliklerin ve sivillerin ihtiyaç duyabileceği, yanında taşıyabileceği ya da evinde kullanabileceği enerji sistemlerini tasarlıyoruz. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin acil ihtiyacı olduğuna inandığımız uzun ömürlü, uzun süre dayanabilen bataryaları tasarladık. Bunları da yakın zamanda teslim edeceğiz. Dolayısıyla çok batarya taşıma veya sık şarj ihtiyacını, bunu şimdilik telefonlarımız için söyleyemiyoruz ama özellikle telsizlerimiz için inşallah önlemiş olacağız."



Özsoy, ASPİLSAN'ın batarya konusundaki her türlü talebi karşılayabilecek milli bir firma olduğunu vurgulayarak, sadece askeriye için değil, tüm sektörler için çözümler ürettiklerini kaydetti.



150 çeşitten fazla üretimleri olduğunu dile getiren Özsoy, şöyle devam etti: "Belirli bir ürüne odaklı değil, ihtiyaca göre üretim yapıyoruz. Ülkenin tamamının ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahibiz. Gerektiğinde ilave tedbirler alarak bu kapasiteyi yüzde 100'e yakın artırabiliyoruz. Bütün sektörlerde olduğu gibi ucuz, kalitesiz ürünlerin sektörde, piyasada yer alması nedeniyle birtakım sorunları biz de yaşıyoruz. Ancak biz inanıyoruz ki gerek kamudaki idarecilerimizin gerekse diğer müşterilerimizin milli bir kuruluş olan ASPİLSAN'ın kaliteli ürünlerini tercih etmelerinin en doğru seçim olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bizim bir kapasite sorunuz yok, yeter ki bizden batarya istensin, biz her türlü bataryayı hem tasarlayacak hem de üretecek her türlü tedbiri alabiliriz."



Çin'in ucuz ve kalitesiz ürünlerinin piyasaya girmesi nedeniyle rekabette zorlandıkları alanlar oluştuğunu belirten Özsoy, buna rağmen kalitelerini koruyarak Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini anlattı.



"Özel bir pazarlama gayreti göstermiyoruz"


Özsoy, geniş bir ürün gamları olduğu için Tayland'dan Uruguay'a kadar olan bölgelerin hepsinde ürünlerinin satıldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:



"Özel bir pazarlama gayreti göstermemize gerek kalmaksızın bizi bularak ürünlerimizi istiyorlar. Bu son derece memnuniyet verici bir olay. Ayrıca uçak akülerimiz birçok Kuzey Afrika ülkesi ile sorunlar baş göstermeden Ortadoğu'da yoğun olarak kullanılıyordu. Şu an bölgedeki sorunlar nedeniyle ihracatta sıkıntımız var. Bunun dışında uçak akülerimiz dünyanın en önemli markalarından bir tanesi. Dünyadaki 5 üreticiden biriyiz. Dünyanın birçok ülkesinde bataryalarımız tercih ediliyor. Son siparişimiz Tayland'dan geldi. Malum Tayland bu konuda gelişmiş bir ülke ama bizim bataryalarımızı talep ettiler, biz de ihracat yaptık. Bir önceki siparişimiz de Uruguay'dan gelmişti."

#ASPİLSAN AŞ
#batarya
#kayseri
#pil
#telsiz
#uçak aküsü
8 yıl önce