|

Automechanika İstanbul açıldı

TÜYAP Fuar Merkezinde kapılarını açan "Automechanika İstanbul" 10 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.

Yeni Şafak
14:43 - 7/04/2016 jeudi
Güncelleme: 11:50 - 7/04/2016 jeudi
AA

TÜYAP Fuar Merkezinde 10 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan "Automechanika İstanbul" başladı.



Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık AŞ iş birliği ile düzenlenen otomotiv endüstrisi fuarı "Automechanika İstanbul"un açılışında konuşan Messe Frankfurt İstanbul Başkan Yardımcısı Michael Johannes Türkiye'nin son derece dinamik ve verimli bir pazar olduğunu söyledi.



"Türkiye hem arz hem talep açısından çok önemli" diyen Johannes, şunları kaydetti:



"Türkiye, Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu arasında yer almaktadır. Bu şekilde bütün bu hızlı büyüyen pazarlar daha da gelişiyor. Türkiye'den Avrupa'ya ve komşu ülkelere ticaret hacmi artıyor. Bunlar Türkiye'nin ilginç pazarlara büyük bir kapı olduğunu kanıtlıyor.



Siz de bu büyümenin bir parçası olmaya çalışın. Automechanika Istanbul, sektörün gereksinimlerini yerine getirmek arzusunda. Sadece Türkiye değil, Ortadoğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu için de aynı şekilde.Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığına destekleri için teşekkür ediyorum."



Deutsche Messe Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andeas Gruchow da, yeniden Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burada olmak gerçekten çok güzel. Çünkü bütün Avrupa ve Avrasya'da benim açımdan en dinamik pazar Türkiye." dedi.



Konuşmasında Türkiye ve İstanbul'un kalkınmasına yönelik gözlemlerinden bahseden Gruchow, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Dün akşam havaalanından TÜYAP'a geldiğim zaman gerçekten İstanbul'un ne kadar hızlı büyüdüğünü gördüm. Türkiye'nin büyüme oranları Avrasya ve Avrupa'da da dikkati çekiyor, bu da beni konuşmaya teşvik ediyor. VIP odasında Alman arabalarından konuşurken imajını da değerlendirdik. Evet gerçekten öyle ama farklı parçaların nereden geldiğine kimse bakmıyor. O da Türkiye'den geliyor. Türkiye, yüksek kalite parça üretimi için mükemmel bir yer. O parçalar araba üretiminde çok önemli. Otomotiv sanayisi bugün uluslararası bir sanayi haline gelmiştir ve hepimiz gurur duyabiliriz."



Gruchow, Türkiye'nin bölgede önemli bir merkez olduğuna vurgu yaparak fuar kapsamında bulunan stantlara ilişkin katılımcılara bilgi verdi.



Fuardan


Bu yıl fuarda 34 ülkeden bin 282 firma, 38 bin 173 metrekare alanda ürün ve çözümlerini sergiliyor. Almanya, ABD, Çin, Hindistan, Hong Kong, İran, İspanya, İtalya, Fas, Fransa, Güney Kore, Pakistan, Romanya, Singapur, Tayvan, Tunus ve bu yıl ilk kez olmak üzere Endonezya'nın ülke stantları mevcut.



Firmalar, parça ve bileşenler, elektronik donanım ve sistemler, aksesuar ve tuning (ayarlama), onarım ve bakım, bilgi teknolojileri ve yönetim, servis istasyonu ve oto yıkama olmak üzere 6 kategoride ürünlerini sergiliyor.



Fuar süresince 11'inci salonda klasik yarış otomobilleri sergisi bulunuyor. 6 klasik yarış otomobili, 1972 model Porsche 911 RS, 1976 model Opel Kadett GTE, 1985 model Renault 5 Turbo ve 1966 model Alfa Romeo 1600 GT dört gün boyunca stantta sergilenecek. Bu otomobillerin yanı sıra, ilk yerli spor otomobil Anadol STC ve Dünya Ralli Şampiyonluğu da bulunan FIAT 131 Abarth 131 otomobilleri de 11'inci salonda yerini aldı.



Klasik otomobillerin yanı sıra Volkan Işık'ın tasarımı ilk yerli yarış otomobili "VOLKICAR" da 10'uncu salonda bulunuyor. Fuar kapsamında Automechanika Istanbul'da bir ilk olarak tarif edilen otomobil toplaması da yapılacak. ES Garaj, 4 gün sürecek fuar boyunca canlı olarak Alman Pist Şampiyonasını kazanmış olan bir E30 M3 otomobili toplayacak.



Türkiye'de üretilen son teknoloji simülatörler de Automechanika Istanbul'da yer alan ürünler arasında. F1 simülatörünün yanı sıra 360 derece hareket eden Uçuş ve RollerCoaster Simülatörü ve Ralli Simülatörü fuarda ziyaretçileri bekliyor.

#Automechanika İstanbul
il y a 8 ans