|

Avrasya Tüneli'nde geçişe yeni indirim

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yarından itibaren Avrasya Tüneli geçişinde KDV yüzde 18’den yüzde 8’e inecek" dedi. 2018 Avrasya Tüneli geçiş ücretleri kaç lira oldu?

Yeni Şafak
08:16 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 08:21 - 2/02/2018 Cuma
IHA
Dün tünelden geçiş ücretlerinin otomobiller için 21 lira, minibüsler için ise 31,50 lira olarak belirlendiği açıklanmıştı.
Dün tünelden geçiş ücretlerinin otomobiller için 21 lira, minibüsler için ise 31,50 lira olarak belirlendiği açıklanmıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü önünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Tünel geçiş fiyatları ile ilgili konuşan Arslan, “Şartnameler hazırlanırken uluslararası ihaleler olduğu için dövize endeksli fiyatlar belirlendi. Sözleşmemizde böyle 2 Ocak’taki döviz kuru esas alınıyor. 16 lira 60 kuruş olan ücretlerimiz 21 lira olarak öngörüldü. Minibüslerin de bunlarla çarpan etkisinde bir artışı var, o da 24 lira 90 kuruştan 31 lira 50 kuruşa yükselmiş oldu” ifadelerini kullandı.

“KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e indireceğiz”

Zam yapmak istemediklerini belirten Bakan Arslan, “Döviz kurundaki artışa bağlı olarak 1 yıl sonra fiyatlar arttığında Avrasya’da diğerlerinden farklı olarak yılbaşında yansıttık. Avrasya’da farklı olan 2 Ocak’tan 2 Ocak’a kadar olan artışı hesaplıyoruz ancak 1 Şubat itibari ile uyguluyoruz. Dolayısıyla geçen yıl döviz kurlarındaki fazla oynamadan dolayı rakam yüksek çıktı. Uygulamaya başlayınca hesabını yaptık. Cumhurbaşkanı’na da arz ettik. Bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarmak için çalışmaları başlattık. Resmi Gazete’de yayımlanınca yarın gece itibariyle Avrasya Tüneli geçişlerinde KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e indireceğiz.
Geçişler küçük araçlar için 19.20 TL olacak
” şeklinde konuştu.

"21 LİRA OLACAK DENMİŞTİ"

Avrasya Tüneli'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, tünelden geçiş ücretlerinin otomobiller için 21 lira, minibüsler için ise 31,50 lira olarak belirlendiği açıklanmıştı.




#Avrasya Tüneli
#Geçiş
#Ahmet Arslan
6 yıl önce