Avrupa bankalarından bağlılık mesajları

Haber Merkezi
04:00, 15/08/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Avrupa bankalarından bağlılık mesajları
EBRD’nin açıklamasında; Türkiye'ye bağlılıklarının sürdüğü ifade edildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Garanti Bankası’nın hakim ortağı BBVA’dan Türkiye’ye destek açıklamaları geldi. EBRD’nin açıklamasında; Türkiye'ye bağlılıklarının sürdüğü ifade edildi. BBVA’nın açıklamasında ise “Türkiye'ye ve Garanti'ye olan bağlılığımız değişmedi ve şirketteki mevcut konumumuzda rahat olmayı sürdürmekteyiz” denildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’ye olan bağlılıklarını sürdürdüğünü duyurdu. Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan EBRD’nin şimdiye kadar Türkiye’de toplam 271 projeyle 10 milyar 764 milyon avro değerinde yatırımı bulunduğu kaydedildi. EBRD'nin küresel yatırımları içerisinde en büyük paya sahip olan Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 94’ünü özel sektör oluşturuyor.

TÜRKİYE’DE BÜYÜK YATIRIMLARIMIZ VAR

Son olarak geçtiğimiz ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, Türkiye’nin önemine dikkat çekmişti: “Türkiye bizim en büyük pazarımız. Türkiye’de son 3 yılda toplam 5,4 milyar avroluk yatırım yapmışız. Bu çok büyük hacme sahip bir yatırım. Geçen yıl son 3 yılın en düşük yatırım seviyesi olsa da farklı sektörlerde toplam 51 projeye toplam 1,5 milyar avro yatırım gerçekleştirmişiz. Türkiye, yatırımlarımızın toplam hacmi ve portföyümüz içerisindeki payı ile bizim için son derece önemli.”


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/08/15/12/57/resized_ca5ae-baba319eavrupayatirimbankasi.jpg

TÜRKİYE'YE OLAN BAĞLILIĞIMIZ DEĞİŞMEDİ

Türkiye’ye bir destek açıklaması da Garanti Bankası'nın hakim ortağı İspanyol BBVA’dan geldi. Türkiye’ye olan bağlılığını sürdürdüklerini ve Türk bankasındaki mevcut konumdan rahat olduklarını bildiren BBVA’nın açıklamasında, Türk lirasının değer kaybının gruba etkisinin sınırlı olduğu vurgulandı. BBVA'nın ana şirket ile iştirakler ya da iştiraklerin kendi arasında herhangi bir transfere izin vermeyen çok yönlü giriş stratejisi uyguladığı, dolaysıyla grupta bir ‘salgın riskinin’ bulunmadığı kaydedildi.

“Türkiye'ye ve Garanti'ye olan bağlılığımız değişmedi ve şirketteki mevcut konumumuzda rahat olmayı sürdürmekteyiz” denilen açıklamada, alınan önlemlere de değinilerek, 2014 yılında, toplam portföyün yüzde 35'inden daha azını oluşturan Döviz cinsinden kredi portföyünü geçen yıl yüzde 8 daha da azalttıkları ve enflasyona bağlı tahvillerin ağırlığını da yüzde 37'den yüzde 50'ye çıkardıkları kaydedildi. BBVA'nın Garanti Bankası'nın yüzde 49,85'lik hissesi bulunduğu, bunun da BBVA Grubu'nun toplam aktiflerinin yüzde 11'ini oluşturduğu belirtildi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026