|

Bakan taşeron işçileri uyardı

Taşeron işçi sorununu temelli ortadan kaldıracak düzenleme 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hayata geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, açıklama yaparken taşeron işçileri bir konuda uyardı.

Yeni Şafak
09:30 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:52 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçecek taşeron işçilerini fırsatçı kurslar konusunda uyardı. Sarıeroğlu, "Taşeron sınavına hazırlık kitapları, kursları açılmış. Asla buralara gitmesinler. Bu kitaplarla vesaire bizim işimiz yok" diye konuştu.

TAŞERONDA 4 AŞAMALI ÇALIŞMA

Bakan Sarıeroğlu, dört aşamalı bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Birincisi merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarımız. İkincisi mahalli idareler, yerel yönetimler, il özel idareleri ve mahalli idarelerin birlikleri. Üçüncüsü kamuda mevsimlik geçici işçi olarak çalışan kardeşlerimizle ilgili. Dördüncüsü de 4C statüsünde özelleştirme ile gelen kardeşlerimizle ilgili" dedi. Bakan Sarıeroğlu, "Çöp, park, bahçe, temizlik işçileri ile ilgili hizmet alımlarının tamamını belediyelerimizin iktisadi teşekkülleri üzerinden gerçekleştirilecek" diye konuştu.



59 KURUM TAŞERON DÜZENLEMESİ DIŞINDA

Taşeron düzenlemesinde 59 kamu kurumu kapsam dışında bırakıldı. TRT, AA, Çay-Kur, Devlet Hava Meydanları, Elektrik Üretim A.Ş, ESK, Makine Kimya, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Eximbank- TOKİ, TMSF, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Merkez Bankası kapsam dışında kalan kurum, kuruluşlar kapsamında bulunuyor.



#Taşeron işçi
#Jülide Sarıeroğlu
#Hazırlık kursu
#Sınav kitabı
6 yıl önce