|

Bakan'dan destek müjdesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye ekonomisinin iyi bir ivme yakaladığını söyleyerek, bir de müjde verdi.

Yeni Şafak
13:23 - 21/12/2017 الخميس
Güncelleme: 13:34 - 21/12/2017 الخميس
AA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü

Bakan Özlü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bir açılışta yaptığı konuşmada, "Türkiye bütün olumsuzluklara, komşu coğrafyalarımızdaki istikrarsızlıklara ve manipülatif birtakım oyunlara rağmen, asla içe kapanmadan, her zaman ufukların ötesini hedefleyerek, vizyonunu büyüterek yoluna devam edecek. Türkiye ekonomisi gerçekten iyi bir trend yakaladı, iyi bir ivme yakaladı." ifadelerini kullandı.

"Yakın zamanda bininci Ar-Ge ve tasarım merkezimizin müjdesini vereceğiz"

Hükümet ve Bakanlık olarak Ar-Ge, tasarım ve inovasyon yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Özlü, danışmanlık firmasına yaptırdıkları Ar-Ge, teknoloji ve inovasyon konularında teşvik, destek mekanizmaları bakımından Türkiye'nin durumunu içeren çalışmadan bahsetti.

Raporun, Türkiye'nin bu bakımdan komşuları ve çevre ülkelerine göre eksiği değil, üstünlüğü olduğunu ortaya koyduğunu anlatan Özlü, "Türkiye'nin ve hükümetimizin verdiği destekler, dünyayla mukayese ettiğimizde asla geride olan destekler değildir. Bunlar hatta birçok ülkenin ötesinde, önünde olan desteklerdir. Bugün itibarıyla Türkiye'de 762 Ar-Ge, 138 tasarım merkezi olmak üzere, toplam 900 Ar-Ge ve tasarım merkezine ulaştık. Bunlar devlet olarak değil, özel sektörün açtığı merkezler." diye konuştu.

Özlü, bu merkezleri açanlara destekler verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu rakamın önemli kısmını 2017'de gerçekleştirdik. 2017 başına kadar açılan Ar-Ge merkezleri toplamından daha fazla Ar-Ge merkezini 2017 içinde açtık. İnşallah yakın bir zamanda, bininci Ar-Ge ve tasarım merkezimizin müjdesini vereceğiz. Elbette, nicelik önemli ama nitelik daha önemlidir. Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde ciddi bir nitelik sıçraması yaptığımızı, içtenlikle ifade etmek isterim. Proje, tescil ve patent sayılarımızdaki hızlı artış, bu nitelik sıçramasının açık bir göstergesidir."

#Faruk Özlü
#Kocaeli
#Ar-Ge
#Destek
#Ar-Ge merkezi
٪d سنوات قبل