|

Bakan'dan İnce'ye köprü cevabı: İftira atıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerinde köprü geçişleriyle ilgili söylediği rakamların iftira niteliğinde olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
10:38 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 18/06/2018 Pazartesi
AA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

80 yıllık unutulmuşluğu ortadan kaldırmak için ülkenin dört bir yanında binlerce proje başlattıklarını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Bu kadar projeyi aynı anda devam edebilmek için özel sektör dinamiği ve finansmanı ile Kamu Özel İşbirliğine gittik. Ülkenin hayati projelerini, geleceğe bırakmak yerine şimdi yapmayı tercih ettik" dedi.

İNCE'NİN RAKAMLARI İFTİRA NİTELİĞİNDE

"Devleti doğrudan borçlandırmadan, kamu özel ortaklığıyla dünyanın gıptayla baktığı projeleri gerçekleştiriyoruz.'' diyen Bakan Arslan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerinde dile getirdiği köprü geçiş ücretlerinin ise iftira niteliğinde olduğunu belirtti.

  • Bakan Arslan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, milyarlarca liralık yatırımla yapılan projelerin işletme süresi sonunda devlete geçeceğini hesaba katmadığına işaret etti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde geçiş ücretlerinin otomobiller için 8,75 lira, hafif ticari araçlar için 11,25 lira olduğu bilgisini veren Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretlerinin otomobiller için 13,05 lira, hafif ticari araçlar için 17,40 lira olduğunu aktardı.

Arslan, Muharrem İnce'nin iddialarının birçoğunun gerçeği yansıtmadığının altını çizerek, "
Bugüne kadar muhalefetin yaptığı doğru olan her eleştiriden kendimize pay çıkardık ancak bu sefer köprü geçişleri ile ilgili İnce'nin kullandığı rakamlar iftira niteliğindedir. Özal'ın ve Demirel'in yaptığı köprülerin geçiş fiyatlarına ve bayramlarda ücretsiz oluşuna da biz karar veriyoruz
." dedi.
#Ahmet Arslan
#CHP
#Muharrem İnce
#Köprü
6 yıl önce