Sukkar Şeker'den 2,5 Milyon Euroluk yatırım

Haber Merkezi
16:25, 24/09/2026, PerşembeG: Güncelleme: 16:36, 24/09/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Sukkar Şeker'den 2,5 Milyon Euroluk yatırım
Sukkar Şeker'den yeni yatırımlar

Sukkar Şeker, kapasite artırımı ve modernizasyon çalışmaları kapsamında toplam 2,5 milyon Euro değerindeki yeni yatırımlarını hayata geçiriyor. Yeni buhar türbiniyle enerji verimliliğini artıran şirket, tam otomatik paketleme sistemiyle de üretim süreçlerini daha hızlı ve güvenli hâle getiriyor.

Albayrak Grubu bünyesinde Erzurum ve Erzincan’da üretim faaliyetlerini sürdüren Sukkar Şeker, üretim altyapısını yeni yatırımlarla geliştirmeye devam ediyor. Kapasite, enerji verimliliği ve gıda güvenliği odağında gerçekleştirilen 2,5 milyon euroluk yatırım kapsamında yeni buhar türbininin montaj ve test çalışmaları tamamlanırken tam otomatik paketleme makinesi de devreye alındı. Yatırımların her ikisi de Sukkar Şeker’in Erzurum Şeker Fabrikası’nda hayata geçirilirken, yeni türbin enerji verimliliğine, tam otomatik paketleme sistemi ise üretim ve gıda güvenliği süreçlerine katkı sağlayacak.

Sukkar Şeker Genel Müdürü Necati Karavaizoğlu, yatırımlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu topraklarda üretmenin taşıdığı sorumluluğun farkındayız. Attığımız her adımda kaynaklarımızı daha verimli kullanırken bölgedeki üretimin devamlılığına, istihdama ve çiftçimizin emeğine katkı sağlamayı önemsiyoruz. Üretim altyapımızı bu anlayışla geliştirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Enerji verimliliğinde yeni adım

Yatırım kapsamında montaj ve test çalışmaları tamamlanan 8 MW kapasiteli yeni buhar türbini, kampanya döneminde devreye alınacak. Yeni türbinle 1 MW elektrik üretimi için kullanılan buhar miktarı 12 tondan 8 tona düşürülecek. Böylece üretim sürecinde enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlanacak.

Paketleme süreci tam otomatik hale geldi

Sukkar Şeker’in üretim hattına eklenen tam otomatik paketleme makinesiyle saatte 1.200 çuval, yaklaşık 60 ton şeker el değmeden paketlenebiliyor. 25 ve 50 kilogramlık ambalajlarda gerçekleştirilen otomatik paketleme süreciyle operasyonel verimlilik artırılırken gıda güvenliği standartları da destekleniyor. Sukkar Şeker, üreticiyle kurduğu iş birliğini ve modernizasyon çalışmalarını sürdürerek bölgedeki tarımsal üretimin devamlılığına katkı sağlamayı hedefliyor.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026