|

Bakanlığı harekete geçiren rekor

Nohut üretiminin bu yıl rekor seviyelere yükselmesinin ardından bakanlık harekete geçti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptıkları görüşmenin ardından çiftçilerin zarar görmemesi için Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 1-2 gün içinde nohut alımına başlayacağını bildirdi.

Yeni Şafak
11:06 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:09 - 20/06/2018 Çarşamba
AA
Nohut üretimi bu yıl rekor kırdı
Nohut üretimi bu yıl rekor kırdı

Tarım üreticilerinin memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak için zaman zaman piyasaya müdahale ettiklerini vurgulayan Bakan Zeybekçi, bu yıl nohut üretiminin rekor seviyelere ulaştığını, üreticilerin zarar etmemesi için TMO'yu piyasaya sokma kararı aldıklarını dile getirdi.


Zeybekci, şunları kaydetti:
"Bu yıl yağışların ve mevsimsel verimliliğin iyi olması sebebiyle Türkiye'nin geçen yılki nohut üretimi 470 bin ton iken bu yıl üretimin 550 bin ton civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu bolluk ya da başka etkilerle fiyatların şu anda çiftçimizin istemediği, onları zor durumda bırakan noktalara indiğini görüyoruz. Piyasanın şu anda 2,5 lira civarında oluştuğuna şahit olduk.
Bunun üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığımız konuşmalarda, iş birliği içinde TMO'nun piyasaya girerek belirlenecek taban fiyattan nohut alımı hususunda mutabık kaldık. Çiftçimizin 'Evet bu fiyatta ben zarar etmem ve seneye de ekerim.' diyeceği fiyatla ofisimiz nohut alımına 1-2 gün içinde başlayacak.
Türkiye'deki tüm nohut üreticilerimize, çiftçilerimize bu konuda müjdeli haberi vermek istedik. Yani devlet çalışıyor. Milletin menfaati söz konusu olduğunda sabahlara kadar çalışılıyor."
#Nihat Zeybekci
#Nohut
6 yıl önce