|

Bakanlık video hazırladı: Köprüden geçmeden izleyin

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da yanlış köprüden geçmesinden kaynaklı yüzlerce araca gelen cezalar gündem olmuş, alınan karar ile bu cezalar iptal edilerek tahsil edilenlerin ise iadesine karar verilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı benzer mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçecek araçlara ilişkin bilgilerin yer aldığı bir video hazırladı.

Yeni Şafak
14:28 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 14:52 - 16/01/2019 Çarşamba
AA
Köprü araç geçişi.
Köprü araç geçişi.

Bakanlık tarafından hazırlanan yaklaşık 1,5 dakikalık videoda, bu yıl İstanbul'daki köprü geçişlerine ilişkin düzenleme yapıldığı anımsatıldı.


3 metre 20 santim şartı

Buna göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden binek tipi birinci sınıf araçlarla tüm servis ve toplu taşıma araçları geçebilecek. Söz konusu köprüden, aks aralığı 3 metre 20 santimin altındaki kamyonet, panelvan ve van türü araçlar geçemeyecek.



Servis ve toplu taşımaya açık

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden de aks aralığı 3 metre 20 santimin altında olan kamyonet, panelvan ve van tipi araçlar dahil, birinci sınıf araçlarla geçiş yapılabilecek.
Aynı zamanda ikinci sınıf araç olup, ruhsatında kamyonet, otomobil ve karavan yazan araçlarla servis ve toplu taşıma araçları bu köprüyü kullanabilecek.

İkinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıf araç olup ruhsatında kamyon, otobüs, tır ve çekici yazan araçlar ise Yavuz Sultan SelimKöprüsü'nü kullanarak, yollarına devam edebilecek. Aynı zamanda, servis ve toplu taşıma araçları da bu köprüyü kullanabilecek.

  • Video, Bakanlığın sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.
#​Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
#15 Temmuz Şehitler Köprüsü
#Fatih Sultan Mehmet köprüsü
5 yıl önce